Vatandaşlar, bir çok ilde HDP binalarına yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Eylül 2015 00:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Vatandaşlar, bir çok ilde HDP binalarına yürüdü

MALATYA

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Malatya, Bilecik ve Sivas'ta protesto edildi.

Malatya'da İnönü Kapalı Çarşısı önünde toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya İl Başkanlığına yürümek istedi. Polisin engellediği grup, Kışla Caddesi'nde "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Malatya uyuma şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK" sloganları atarak Malatya Orduevi'nin önüne geldi. Grup, burada İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra Kanal Boyu ve Fuzuli Caddesi'nden sloganlar atarak kent merkezine yürüdü.

Kent merkezine gelen gruptan bazı kişiler, HDP Malatya İl Başkanlığı binasına doğru koşmaya başladı. Gruba çevik kuvvet ekipleri, biber gazıyla müdahale etti.

Bu arada gruptan 2 kişi, HDP İl Başkanlığı binasının giriş kapısı ile aynı binada bulunan Demokratik Bölgeler Partisi'nin (DBP) kapısına Türk bayrağı astı.

Grup, okunan İstiklal Marşı'nın ardından dağıldı.

ESKİŞEHİR

- Eskişehir'de saldırıyı protesto eden grup, HDP İl Başkanlığına yürüdü

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Eskişehir'de protesto edildi.

Eskibağlar Mahallesi Üniversite Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezi önünde toplanan grup, ellerindeki Türk bayraklarıyla HDP İl Başkanlığı binasının bulunduğu Sakarya Caddesi'ne yürüdü.

Emniyet tedbirleri nedeniyle binaya yaklaştırılmayan grup üyeleri ile polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Gruptan bazıları, parti binasının bulunduğu iş hanı girişine Türk bayrağı astı.

İstiklal Marşı okuyan grup, bir süre slogan attıktan sonra dağıldı.

İSTANBUL

Zeytinburnu Kaymakamlığı önünde toplanan bir grup ise terör örgütü aleyhine slogan attı.

Buradan HDP Zeytinburnu İlçe Başkanlığı binasına yürümek isteyen gruptakiler, bölgede önlem alan çevik kuvvet ekipleri tarafından durduruldu. Polisin uyarısı üzerine gruptakiler, bir süre slogan attıktan sonra İstiklal Marşı okuyarak dağıldı.

TEKİRDAĞ

Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde protesto edildi

- Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde protesto edildi.

Atatürk Meydanı'nda toplanan yaklaşık 2 bin kişilik grup, ilçede bulunan HDP İl Başkanlığı binasına yürüdü. Parti binasına girmek isteyen gruba polis izin vermedi.

Gruptaki bazı kişiler, yan taraftaki binadan il başkanlığının bulunduğu binaya girdi. Bu sırada, il başkanlığının tabelası sökülerek aşağı atıldı, camları kırıldı.

Bina önüne gelen HDP İl Başkanı Şahbaz Kaya, polislerle tartıştı. Tartışmayı gören kalabalık, Kaya'nın üzerine yürüdü. Kısa süreli arbede sırasında Kaya, polis tarafından ekip otosuna bindirilerek buradan uzaklaştırıldı.

Grup, daha sonra Türk bayrağı açıp slogan atarak dağıldı.

ANTALYA MANAVGAT

Manavgat ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Antalya Caddesi'nden yürüyüşe geçti.

Sloganlar atarak, Türk bayraklarıyla yürüyen grup, Antalya Caddesi ve ardından Fehmi Boztepe Caddesi'nden geçerek Çakal Deresi mevkisindeki HDP İlçe Başkanlığına yürüdü.

HDP İlçe Başkanlığı önünde önlem alan polis, bariyer kurarak göstericilerin geçişine izin vermedi. Bir süre polise direnen bazı protestocular, bariyeri aşarak parti binasını taşladı.

Binaya tırmanan bazı göstericiler de birinci kattaki tabelayı söktü. Daha sonra parti binasına giren göstericiler, içerideki eşyaları sokağa attı.

Sokaktaki grup, binadan atılan parti dokümanları, flama ve eşyaları yaktı.

Grup, daha sonra İstiklal Marşı okudu, binaya Türk bayrağı astı.

Bir süre daha slogan atan göstericiler, bölgeye takviye askeri birliklerin sevk edilmesi üzerine ilçe merkezine yürüdü. Grubun ayrılmasının ardından itfaiye ekipleri, sokakta yanan eşyaları söndürdü.

KAYSERİ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Kayseri, Sivas, Karaman ve Uşak'ta protesto edildi.

Forum Kayseri önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, Kartal Şehitliği'ne kadar sloganlar atarak yürüdü.

"Kayseri uyuma, şehidine sahip çık", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları atan grup, İstiklal Marşı'nın ardından şehitler için dua okudu.

Cumhuriyet Meydanı'na doğru yeniden yürüyüşe geçen grup, HDP İl Başkanlığına gitmek isteyince polis ekiplerince uyarıldı.

Anonslara rağmen grubun yürüyüşe devam etmesi üzerine biber gazıyla müdahale edildi.

Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına yürüyen grup, çeşitli sloganlar atarak dağıldı.

DENİZLİ

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Denizli, Aydın, Manisa ve İzmir'de protesto edildi.

Denizli'de sosyal medya aracılığıyla örgütlenen grup, Delikliçınar Meydanı'ndan sloganlarla 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına kadar yürüdü.

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan diğer grup ise "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene" sloganları atarak Gazi Bulvarı'nda yürüyüşe başladı.

Gruptaki bazı kişiler, yürüyüş sırasında Candoğan Meydanı yakınlarında bulunan HDP Denizli İl Başkanlığına yöneldi. Çevik kuvvet ekiplerinin kapattığı bölgeye yürümek isteyen gruba polis izin vermedi. Bu sırada kısa süreli arbede yaşandı. Grup, Candoğan Meydanı'nda İstiklal Marşı okuyarak, tekbir getirdi.

Yürüyüşe devam eden grup, valiliğin önünden geri dönerek, yine HDP İl Başkanlığının bulunduğu bölgeye yöneldi. Gruptaki bazı vatandaşlar ile polis, grubun geçişlerini engelledi.

Bu sırada HDP Denizli İl Başkanlığına Türk bayrağı asıldı. Bayrağın asıldığını öğrenen grup yürüyüşüne devam ederek, Lise Caddesi'nden 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığına kadar yürüdü.

Polis ekipleri, HDP İl Başkanlığının bulunduğu binanın bulunduğu sokakta güvenlik önlemi aldı.

BURSA İNEGÖL

İnegöl ilçesinde belediye binası önünde toplanan yaklaşık bin kişilik grup, Türk bayraklarıyla Atatürk Anıtı önüne kadar sloganlar atarak yürüdü.

Anıtın önünde İstiklal Marşı ve dua okuyan grup, daha sonra dağıldı.

Bu arada, Kent Meydanı'nda toplanan grup, HDP Bursa İl Başkanlığı önüne kadar yürüyerek, Türk bayrağı açtı.

EDİRNE

Hakkari'nin Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da protesto edildi.

Edirne'de, Şükrü Paşa İlkokulu önünde toplanan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan atarak Atatürk Anıtı'na kadar yürüdü. Burada saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve dua edildi.

Grup dağılırken HDP İl Başkanlığına yürümek isteyenler polis tarafından engellendi.

Polis, bir süre parti binası önünde güvenlik önlemi aldı.

NİĞDE

Niğde Belediyesi önünde toplanan grup, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

Grup, İstiklal Marşı okuyarak, şehitler için dua etti.

Daha sonra gruptaki bazı kişiler, HDP İl Başkanlığı'na yöneldi. Binaya giren bazı kişiler, eşyaları dışarı fırlattı.

Bina çevresinde güvenlik önlemi alan polis, grubu dağıtmak için biber gazı kullandı.

KAHRAMANMARAŞ ELBİSTAN

Elbistan'da da HDP İlçe Teşkilatının bulunduğu binaya gelen vatandaşlar, binaya Türk bayrağı astı.

Binanın önünde, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar atan grup, buradan İbrahim Karaoğlanoğlu Meydanına kadar yürüdü. Geniş güvenlik önlemleri altında yürüyüşünü tamamlayan grup, olaysız şekilde dağıldı.

SAMSUN

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesindeki terör saldırısı Samsun, Sinop ve Çankırı'da protesto edildi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan grup, ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçti. "Kahrolsun PKK", "Allah'ım şehit olmadan alma canımı", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Şehitler ölmez" şeklinde slogan atan grup, 19 Mayıs Caddesi'nden İstiklal Caddesi'ne yürüdü.

Yürüyüş esnasında emniyet tedbirleri nedeniyle HDP'nin olduğu binaya yaklaştırılmayan grup, şehitler için saygı duruşunda bulunduktan sonra İstiklal Marşı'nı okudu.

Sinop'ta sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen grup, terörü lanetlemek için kent merkezindeki Uğur Mumcu meydanında toplandı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı alanda şehitler için Kur'an-ı Kerim okunup, dua edildi. Daha sonra saygı duruşunda bulunan grup, İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra çeşitli sloganlar attı.

MERSİN

Mersin'de, Hakkari Dağlıca'daki terör saldırısını protesto eden vatandaşlar, Mersin-Antalya karayolunu 3 ayrı noktada trafiğe kapattı.

Teröre tepki amacıyla Erdemli ilçe merkezinde toplanan grup, Mersin-Antalya karayolunda lastik yaktı. Karayolunu ulaşıma kapatan gruptakiler, bazı araçlara taş attı.

Bu arada, Kargıpınarı Mahallesine giden gruptakilerden bazıları, mahallede üç katlı bir binanın ikinci katında bulunan HDP'ye ait bürodaki eşyaları yakıp, çevredeki bazı iş yerlerine zarar verdi.

Gerginliğin artması üzerine mahalleye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi. Güvenlik güçleri, uyarıya rağmen dağılmayan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Gruptakiler, ara sokaklara dağıldı.

Anamur ve Mezitli ilçelerinde de toplanan gruplar, Mersin-Antalya karayolunda eylem yaparak, araçların geçişini engellemeye çalıştı.

Erdemli, Anamur ve Mezitli'de eylemler sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber