Paralel'in finans 'kaynağı'na operasyon

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ana sermaye grubu olarak bilinen Kaynak Holding'in İstanbul Bağcılar'daki merkezine ve bağlı şirketlerine yönelik operasyon düzenlendi.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 09 Eylül 2015 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Paralel'in finans 'kaynağı'na operasyon

FERİT ZENGİN GÜLCAN DEMİRCİ ZAFER HALATÇI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Fetullahçı Terör Örgütü'ne finansal destek sağladıklarına dair makul şüphe bulunduğu gerekçesiyle, holdingin gelir gider ve finansal raporları, bilgisayar imajları ve bazı dosyalarına el konuldu. Anadolu 9. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararınca el konulan bu evraklar Mali polis tarafından incelenmek üzere alınırken, Bağcılar'daki holding merkezinin yanı sıra 20 ayrı noktadaki eşzamanlı aramaların sürdüğü, henüz gözaltı olmadığı belirtildi. Yapılan incelemede daha önce el konulan delillerin hukuken incelenemez durumu düştüğü belirlendi. FETÖ'nün kalbi olarak bilinen Kaynak Holding hakkında Yargıtay'dan inceleme izni çıkmış, 26 Mart 2014'te kara para ve vergi kaçakçılığı iddiaları kapsamında MASAK ve İstanbul Mali Şube ekipleri tarafından holdingde aramalar yapılmıştı.

ÖNLEMEK İSTEMİŞLERDİ

Bünyesinde NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri barındıran Kaynak Holding, finans trafiğinde söz sahibi olan bir yöneticinin ihbarı üzerine MASAK tarafından mercek altına alınmıştı. Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesi, "arama ve el koyma" işleminin sadece gündüz yapılabileceğini belirterek, arama ve el koyma kararının kaldırılmasına karar vermişti. Ancak Yargıtay aramanın gece de gündüz de yapılabileceğini vurgulayıp bu kararı bozmuştu.

FUAT AVNİ SIZDIRDI Bu arada , Paralel Yapı'nın sosyal medyadaki tetikçisi olan "Fuat Avni" adlı hesap, gizli kalması gereken, Mali Şube polisinin Kaynak Holding'e yapacağı operasyonu yaklaşık 2 saat önceden ifşa edip haince bir iddiada bulundu. Tetikçi, operasyondaki amacın Dağlıca'daki terör saldırısı gündemini değiştirmek olduğu yalanını yazdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber