MEB'den YÖK'e 'güvenlik' kıskacı

Haber Giriş : 18 Eylül 2006 06:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Yükseköğretim Kurulu(YÖK) arasında yaşanan gerginlikte, Bakan Hüseyin Çelik, YÖK'ü sıkıntıya sokan tartışmalı bir karara imza attı. Bakan Çelik, Danıştay saldırısı sonrası Emniyet Genel Müdürlüğü'nden gelen talep doğrultusunda güvenlik önlemlerini arttıran YÖK'ün, 'güvenlik ödeneği'ni onaylamadı. Güvenlik önlemleri için 27 bin 166 YTL harcama yapan YÖK, Bakan Çelik'ten onay gelmeyince, alacaklı firmalarla karşı karşıya kaldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden Haziran ayında YÖK Başkanlığı'na gönderilen yazıda, binanın dış cephesini tamamen gösteren kameralar yerleştirilmesi, binaya elektronik kartlarla girilmesi, x-ray cihazları alınması ve kameraların kontrolü için personel istihdam edilmesi istenmişti. YÖK, istekleri temin etti.

Onay için temmuz ayında MEB'e başvuran YÖK, gelen 'ret' yanıtıyla büyük bir şok yaşadı. Alacaklı firmalarla yapılan görüşmede, ödemeler için bir süre daha beklenmesi kararlaştırıldı. Ekim ayı sonuna kadar beklemeyi kabul eden firmalar, bu süre içinde ödeme yapılmazsa YÖK'ü icraya verecekler.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber