Şehit babası: Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağız

TUNCELİ'de PKK'lıların polis lojmanına düzenlediği saldırıda şehit olan polis memuru 21 yaşındaki Aydın Nazillioğlu, Elazığ'da düzenlenen törenle gözyaşları arasında memleketine uğurlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 10 Eylül 2015 16:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit babası: Ağlamayacağım, dimdik ayakta duracağız

Törende Şehit polisin cenazesi tören alanına getirildiği sırada babası Yaşar Nazillioğlu yüksek sesle, "Ağlamayacağım, dim dik ayakta duracağız" dedi.

Tunceli'nin Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan polis lojmanlarının güvenliğini sağlayan noktaya dün akşam saatlerinde bir grup PKK'lı roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıda polis memuru Aydın Nazillioğlu şehit olurken, 2 polis ile yoldan geçen 1 kadın yaralandı. Şehit polis Nazillioğlu için bugün Elazığ Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen uğurlama törenine Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Tunceli Valisi Osman Kaymak, Ak Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Elazığ Emniyet Müdürü Nihat İşlek ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. Şehit polis Aydın Nazillioğlu'nun babası Yaşar Nazillioğlu, annesi Asiye Nazillioğlu, Tunceli'de görev yapan polis memuru kardeşi Hamza Nazillioğlu ile küçük kardeşi Niyazi Nazillioğlu da düzenlenen törende hazır bulundu. Şehit cenazesinin tören alanına getirilmesi sırasında babasi Yaşar Nazillioğlu yüksek sesle, "Ağlamayacağım,dim dik ayakta duracağız. Bir oğlum daha polis. Polislerimiz bitmez" dedi.

Gözyaşlarını tutamayan Tunceli Emniyet Müdürü Fahrettin Can, protokolden ayrılarak töreni özel harekat polislerinin bulunduğu alanda izledi.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Tunceli Valisi Osman Kaymak, şehitliğin Hakk'a yürümenin en güzel şekli olduğunu ifade ederek, "Aydın Nazillioğlu ne ilk ne de son şehidimiz olacaktır. Bu mukaddes topraklarda varolmanın ve bu topraklarda yaşamanın bedeli hep ağır olmuştur. Bu memleketin, bu milletin şanını, şeref, haysiyetini ayakta tutabilmek için büyük fedakarlıklar yapılmıştır ve bu yolda binlerce şehit verilmiştir. Şehitlerimiz bizim şahitlerimizdir. Bütün şehitlerimiz şahit olsunlar ki; güvenlik güçlerimiz bugün olduğu gibi yarın da canları pahasına bu kutsal vatanı kararlı bir şekilde savunmaya devam edeceklerdir. Bu mücadelede şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak, onlara bu alçakça saldırıları yapan vatan hainleri mutlaka en ağır şekilde cezalandırılacaklardır. Millet olarak her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olduğu şu günlerde ülke genelinde artan terör olayları protesto edilirken provakosyonlara gelmeyerek daha fazla kenetlenmeli ve birlik ve beraberliğimizden taviz vermemeliyiz" diye konuştu.

Vali Kaymak'ın konuşması ardından Elazığ Müftüsü Peyami Güngör tarafından şehit polis için dualar okundu. Şehit polis Aydın Nazillioğlu'nun cenazesi tören alanından uğurlanırken baba Yaşar Nazillioğlu ve anne Asiye Nazillioğlu tabuta sarılarak "Gururumuz, sensiz nasıl dayanacağız" diyerek gözyaşı döktüler. Şehit polis Aydın Nazillioğlu'nun naşı silah arkadaşlarının gözyaşları arasında cenaze aracına konularak Elazığ Havalimanı'ndan memleketi Balıkesir'e uğurlandı.

Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber