Doğuya gidecek yolculara gül ve lokumlu uğurlama

İstanbul Alperen Ocakları üyeleri, Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek yolcuları otogardan gül ve lokumla uğurladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2015 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doğuya gidecek yolculara gül ve lokumlu uğurlama

Büyük İstanbul Otogarı'ndan Doğu ve Güneydoğu illerine gidecek yolcular, İstanbul Alperen Ocakları üyelerince gül ve lokumla uğurlandı.

İstanbul Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı İl Başkanı Kürşat Mican ve beraberindekiler, otogarın çıkış kapısında toplandı.

Doğu ve Güneydoğu'ya gidecek otobüsleri durduran gruptakiler, yolculara gül ve lokum dağıtarak, artan terör olaylarına karşı kardeşlik vurgusu yaptı.

Başkan Mican, terörün son zamanlarda tırmanması ve şehit haberlerinin artması neticesinde yuvalara ve gönüllere ateş düştüğünü belirterek, ''Teröre tepki göstermek için sokağa çıkan bazı insanlarımız maalesef duygularına hakim olamadı. Olayları provoke etmek için özel seçilmiş ajanların Doğu illerinden gelen otobüslerimizi taşladıklarını, taşra illerinde yazlık, mevsimlik işçilerimizi dövdüklerini gördük" şeklinde konuştu.

Sokaklarda, ''Kürtler, Türklerin ebedi düşmanıdır'' şeklinde fitne çıkarıldığını vurgulayan Mican, bu eylemi özellikle Müslümanların bayram günü olan cuma vakti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ellerindeki güllerin sevgi, saygı, birlik ve beraberliği temsil ettiğini kaydeden Mican, "Onun için İstanbul'dan Doğu illerine giden kardeşlerimize gül ve lokum ikramı yapıyoruz. Onlara, Müslümanların kardeş olduğunu, birbirlerine zulmetmeyeceğini, yardımsız bırakmayacağını söyledik. Kardeşliğimizi bozanlar kim olursa olsun buna izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'a giden otobüsün şoförü Mehmet Kaptan da Alperen Ocakları'nın bu hareketini takdirle karşıladığını söyledi.

Kaptan, "Kardeşi kardeşe kırdırmak istiyorlar. Hepimiz Müslümanız, Türk'üz. O yüzden otobüsümüzün önüne Türk bayrağı astık" dedi.

Eşi ve çocuğuyla Iğdır'a giden Mehmet Arı ise "Rabbimiz bir, kıblemiz bir. Çoluk çocuğumuzla seyahat ediyoruz ama tedirginiz. Otobüsleri taşlayanları lanetliyoruz" şeklinde tepkisini dile getirdi.

Otogardan çıkan bazı otobüslerin önüne büyük Türk bayrağı asıldığı gözlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber