Bergama'yı karıştıran provokatör tutuklandı

Bergama'daki eylemcileri Kürtlerin yaşadığı mahallelere yönlendirmek istediği ileri sürülen, üzerinde Türk bayrağı ve Atatürk posteri bulunan otomobili polis incelemeye aldı. Otomobildeki B.P.'nin evinde yapılan aramada, hem IŞİD hem PKK'ya ait kimlik çıktı

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 12 Eylül 2015 08:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bergama'yı karıştıran provokatör tutuklandı

Neşet DİŞKAYA

İzmir'in Bergama İlçesi'nde kalabalık bir grup, Dağlıca'dan şehit haberlerinin gelmesi üzerine geçen pazartesi yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında HDP İlçe Başkanlığı'nın kapısı kırıldı, HDP bayrakları yakıldı. Bir gün sonra Iğdır'dan polislerin şehit haberinin gelmesiyle protestolar sürdü. Konvoy Kürt kökenli vatandaşların yaşadığı mahalleye gittiğinde iddiaya göre havaya ateş edildi.

EVİNDE TELSİZ BULUNDU

İzmir Emniyeti olaylara neden olan kişilerin yakalanması için güvenlik kamerası görüntülerini inceledi. Türk bayrağı ve Atatürk posteri asılı kırmızı bir otomobilin kalabalığı provoke ettiği ve Kürt kökenli vatandaşların yoğun olduğu bölgeye yönlendirmek istediği belirlendi. Otomobilde bulunan B.P. (19) ile A.Ç. (37) isimli kadın gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramada 1 kurusıkı tabanca, 2 şarjör, 25 kurusıkı tabanca fişeği, 89 gram uyuşturucu, bir adet "Şam Ordusuna Katıl" yazılı kupür, B.P.'nin fotoğrafı bulunan 2 IŞİD kimliği ele geçirildi. B.P.'nin Bergama'daki evinde ise 1 telsiz, kar maskesi, Kürdistan yazılı bantlar, sarı-kırmızı-yeşil renklerde örme ipler, bileklikler ve poşular, PKK flamaları bulundu.

BERGAMA DOĞUMLU

Çanakkale'nin Biga İlçesi Cedit nüfusuna kayıtlı ve Bergama doğumlu olan B.P. tutuklandı. İzmir'in Kınık İlçesi Büyükoba nüfusuna kayıtlı ve Bergama doğumlu A.Ç. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"İFADESİNDE PROVOKASYONA DEVAM EDEBİLİR"

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, bu tür toplumsal olaylarda asıl korkulması gerekenin kendilerini öne atanlar ve liderlik yapmaya çalışanlar olduğunu belirterek, yakalanan kişiyle ilgili şunları söyledi: "Bu kişinin telefon görüşmelerini takip etmek, bağlantılarını bulmak gerekiyor. Bu kişi ifadesinde de provokasyona devam edebilir. Bu nedenle ifadesine de kuşkuyla bakmak gerekir. Oradaki ifadesi yeterli değil. Arkasındaki bağlantıları bulmak gerekiyor. Söyledikleri gerçek mi? Yani sonuç olarak o ifadeyi mutlaka doğrulatmak lazım."

ÇELİŞKİLİ İFADELER KULLANDI

Mahkeme tarafından tutuklanan B.P., ifadesinde şunları söyledi:

"Akşam üstü ismini bilmediğim bazı kişiler bana Türk bayrağını vererek ilçedeki teröre lanet mitingine katılmamı istedi. Bunun üzerine konvoya girdim. Otomobilimde ve ev aramasında bulunan Kürdistan baş ve kol bandı, bileklik, flama ve sarı-kırmızı-yeşil renk bez parçasını haziran ayında İzmir'de HDP'nin düzenlediği mitingde aldım. Ancak sözde PKK/ KCK bayrağını Bergama'daki reklam şirketine 30 liraya yaptırdım. PKK-IŞİD kimliklerini 3-4 ay öncesine kadar Bergama'da bir internet kafede çalışırken çıkardım. Kurusıkı silahı Ayvalık'tan, kelepçeyi Kuşadası'ndan aldım. Telsizleri de Bergama'daki arkadaşım verdi. PKK'ya karşı sempatim var. Bu sempati internetten müzik dinleyerek başladı. Hiçbir zaman eylemlere katılmadım. Sadece Bergama'da benimle aynı görüşte olan arkadaşlarımın dövülmesinden dolayı Ülkü Ocakları'nın önünde bira şişesi kırdık ve terk edilmiş birkaç evde yazı yazdık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber