Bodrum Fahri Konsolosu'nun şişme bot skandalı

Fransa Bodrum Fahri Konsolosu Françoise Olcay'ın görevi askıya alındı. HABERTÜRK'E konuşan fahri konsolosun eşi isyan etti: "Bakkal ekmek satıyorsa ben de tekne satıyorum. Ben satmasam başkası satacak!"

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 13 Eylül 2015 10:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bodrum Fahri Konsolosu'nun şişme bot skandalı

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Avrupa'ya doğru umut yolculuğuna çıkan Suriyeli kaçak göçmenlerin trajedisi, Ege kıyılarında yeni bir sektörün oluşmasına neden oldu. Balıkçılığa yönelik şişme bot ve can yeleklerinin en büyük müşterisi artık Suriyeli göçmenler. Ege'nin sahil kentlerinde bütün çarşılar bu ürünleri satan işletmelerle dolu. Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 2014 yılının ekim ayından bu yana Fransa'nın Bodrum Fahri konsolosu olan Françoise Olcay da deniz araç gereci satıyor. Ancak cuma akşamı France 2 Televizyonu'nun yayınladığı program Olcay'ı görevinden etti. Televizyon kanalı, Françoise Olcay'ın sığınmacılara şişme bot sattığını ifade eden sözlerini gizli kamera görüntüleri aracılığıyla duyurdu. Fransız hükümeti ise fahri konsolosu "göçmen kaçakçılığına destek sağladığı" gerekçesiyle görevinden uzaklaştırdı. Eşiyle birlikte yıllardır deniz araç gereci sattıklarını söyleyen Olcay'ın şu sözleri ise kentteki durumu tüm açıklığıyla gözler önüne seriyor: "Malzemelerin tamamı faturalı. Binlerce kişiye satarız. Kimseye 'Neden alıyorsunuz?' diye sormayız. Sadece biz değil Bodrum'da artık her markette, köşe başındaki büfede bile can yeleği satılıyor."

'EVDEN ÇIKMIYOR'

HABERTÜRK'ün ulaştığı Fahri Konsolos Françoise Olcay'ın eşi Engin Olcay ise firmanın kendisine ait olduğunu belirterek şunları söyledi: "Bakkal ekmek satıyorsa ben de tekne satıyorum. İkisinin arasındaki bir fark yok. Ha bakkaldan bu adamlara ekmek verilmemiş, ha benim dükkanımdan tekne. En hesaplı, en düzgün malı da biz sattığımız için bu insanlar gelip bu malzemeyi alıyorsa ben kanuni olarak da 'Raftaki malı sana satmıyorum' diyemem. Kanunen de suçlu duruma düşerim. Eşimin morali çok bozuk. Tamamen kendini kilitledi, 50 hap içip odasından çıkmıyor."

Fransa Bodrum Fahri Konsolosu Françoise Olcay

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber