İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mahkemeler, iki öğretmenlik branşını mağdur etti

Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alan sınavlarına açılan davalarda, mahkemeler kanunda öngörülen sürede davaları sonuçlandırmadığı için öğretmen adayları mağdur oluyor

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 13 Eylül 2015 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkemeler, iki öğretmenlik branşını mağdur etti

Geçtiğimiz yıl yapılan kanuni düzenlemede, merkezi sınavlar için açılan davaların, hızlandırılmış yargılamayla, 45 günde sonuçlandırılması öngörülmüştü.

Mahkemeler, kanunun öngördüğü sürede davaları sonuçlandıramamaktadır. Bunun ilk örneğini bu yıl TEOG sonuçlarında yaşamıştık. Maksimum 45 günde sonuçlanması gereken dava 60 günde sonuçlanmıştı.

Şimdi benzer bir durum, Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği alan sınavlarına açılan davalarda yaşanmaktadır.

Memurlar.net olarak 16 Ağustos'ta yayımladığımız bir haberde, bu davalara ilişkin sonuçların en iyi ihtimalle 26 Ağustos'ta, eğer dava süreci 60 gün sürerse de, 12 Eylül tarihinde sonuçlanacağını belirtmiştik.

Ancak, bilirkişilerden kaynaklanmış olsa da, mahkemeler, öngörülen sürede davaları sonuçlandırmamış, bu nedenle de Coğrafya Öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği adayları mağdur edilmiştir.

2015 Eylül ayı öğretmen alımında Coğrafya branşına 324, Sosyal Bilgiler öğretmenliğine 997 kontenjan ayrılmıştı.

Hafta içinde bir gelişme yaşanmaması halinde, mahkeme hakimlerinin, kanunda öngörülen sürede davaları sonuçlandıramaması nedeniyle, HSYK'ya şikayet edilmesi uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber