Devlet kesesinden ?master'a soruşturma

Haber Giriş : 19 Eylül 2006 08:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık Teftiş Kurulu, SPK Başkanı Cansızlar'ın Özel Kalem Müdiresi Sevinç Öztürk'ün, İstanbul'da yaptığı master için uçak, konaklama ve günlük masraflarını SPK'ya ödettiği iddiaları üzerine ön inceleme başlatılması kararı aldı.

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Doğan Cansızlar'ın Özel Kalem Müdiresi Sevinç Öztürk'ün, master (yüksek lisans) masraflarını SPK'ya ödettiği iddiaları üzerine ön inceleme başlatılması kararı aldı. Cansızlar'ın kurul üyelerinden şikayeti ile başlayan süreçte, Başbakanlık Başmüfettişi Mehmet Gürbüz ile Başbakanlık Müfettişi Engin Kücet'in SPK'da yaptığı teftiş sırasında Öztürk ile ilgili iddialar gündeme geldi. Müfettişlere gelen bilgiye göre, Cansızlar'ın 5.5 yıldır Özel Kalem Müdireliğini yapan 28 yaşındaki Sevinç Öztürk, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Teorisi dalında yüksek lisans yapmaya başladı. Cansızlar'ın da 2000'de doktorasını aldığı fakültede yaptığı yüksek lisans için çeşitli defalar Ankara'dan İstanbul'a giden Öztürk, görevli gösterildi. Böylece uçak, konaklama ve günlük masrafları karşılandı. Ritz Carlton gibi lüks bir otelde kaldığı da iddia edilen Öztürk, görevli gösterildiği için ayrıca harcırah da aldı.

Bu iddiaları ciddi bulan müfettişler ön inceleme başlatma kararı aldı. Başbakan Erdoğan'ın da olurunu alan 14 Haziran 2006 tarihli raporda, Öztürk'ün devlet olanağıyla master yapmasının Başkan'ın bilgisi dışında gerçekleştirilemeyeceği düşüncesinden hareketle, Cansızlar ve sorumluluğu tespit edilecek diğer görevliler hakkında öninceleme yapılması kararı alındı. Aynı raporda, Cansızlar hakkındaki bir iddianın da incelenmesi kararlaştırıldı. Buna göre, 2005 Temmuz ayının son haftasında, 2002, 2003, 2004, 2005'e ait yaklaşık 4 milyar TL tutarındaki yurt içi harcırahlarını mevzuata aykırı şekilde toplu olarak tek seferde aldığı gerekçesiyle Cansızlar hakkında ön inceleme yapılacak. DANIŞTAY'A BAŞVURU Bu arada SPK Başkanlığı, teftiş sonucu verilen "soruşturmaya her hangi bir mahal yoktur" kararına rağmen inceleme başlatılmasıyla ilgili olarak bugün Danıştay'a itiraz edecek.

bugün

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber