Ak Parti farklı görüşlerden sembol isimleri aday gösterecek

AK Parti'de milletvekili aday listeleri yeni üst kurul tarafından oluşturuluyor. 1 Kasım'da toplumun değişik kesimlerini ve farklı siyasi görüşlerini temsil eden "sembol" isimlerin aday gösterilmesi bekleniyor.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 16 Eylül 2015 08:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ak Parti farklı görüşlerden sembol isimleri aday gösterecek

Şerife Güzel

AK Parti'de kongrenin ardından yönetimin yenilenmesiyle milletvekili aday listelerini yapacak olan üst kuruldaki isimler de değişmiş oldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile listeleri hazırlayan Üst Kurul'da MYK'nın yeni simalarından Genel Başkan Yardımcıları Bekir Bozdağ, Mehmet Ali Şahin, Mustafa Ataş, Fatma Betül Kaya ve Genel Sekreter Abdülhamit Gül ile Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanlığına getirilen Yıldız Seferinoğlu yer alıyor. Bu isimlerden sadece Mehmet Ali Şahin, Mustafa Ataş ve Abdülhamit Gül geçen seçimlerde de üst kurul çalışmalarına katılmıştı.

Meclis kanadından da Grup Başkanvekilleri Doğan Kubat, İlknur İnceöz, Ahmet Aydın ve Mahir Ünal, üst kurul çalışmalarında yer alıyor. Mahir Ünal ile Ahmet Aydın, 7 Haziran seçimleri öncesinde üst kurulda yer alırken, yeni başkanvekillerinden Kubat ve İnceöz ise üst kurulda ilk kez görev yapıyor. Üst kurul

çalışmalarıyla birlikte AK Parti'nin milletvekili aday listelerinde kimlere yer vereceğine ilişkin kulisler de hızlandı. Özellikle büyükşehirlerde toplumun değişik kesimlerini temsil eden farklı siyasi görüşlerden "sembol" isimlerin AK Parti listelerinden milletvekili adayı gösterileceği belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber