Sezer'den YÖK raporuna destek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 14:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yükseköğretimin ekonomik, siyasal ve yönetimsel birçok sorunu bulunduğunu, bu sorunların gençleri dolayısıyla ülkenin geleceğini olumsuz etkilediğinin bilindiğini söyledi.

Sezer, ODTÜ'nün 2006-2007 Eğitim-Öğretim Yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, laik ve demokratik cumhuriyetin temel kurumlarından ODTÜ'nün, kurulduğu günden bu yana ülkeye önemli kazanımlar sağladığını ifade ederek, "Bilimsel çalışmalarının yanı sıra, yetiştirdiği nitelikli öğrenciler ve akademisyenlerle geleceğimizin biçimlenmesinde büyük pay sahibi olmuştur" dedi.

Üniversitelerin, bilimsel düşünceye ve araştırmalara ağırlık veren, özgün yayınlar üreten, bilim dünyasına katkıda bulunan, bilim insanı ve aydın kuşaklar yetiştiren, yalnızca öğretimle yetinmeyip bireyin önüne yeni ufuklar açan evrensel kurumlar olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Sezer, "Ülkenin ekonomik, siyasal, toplumsal ve kültürel yaşamında söz sahibi olan üniversiteler, çalışmalarıyla topluma yön gösterir, insanları aydınlatır, sorunlara çözüm üretirler" diye konuştu.

"Kuşkusuz, yüksek öğretimimizin, çeşitli konuşmalarımızda üzerinde durduğumuz, ekonomik, siyasal ve yönetimsel birçok sorunu bulunmaktadır" diyen Sezer, bu sorunların, gençleri, dolayısıyla ülkenin geleceğini olumsuz etkilediğinin bilindiğini söyledi.

Sezer, sorunların siyasetüstü bir yaklaşımla ele alınması, çözüm önerilerinin cumhuriyetin felsefesiyle örtüşmesi ve çağdaş dünyadaki gelişmelerle koşutluk göstermesi tartışma götürmez bir zorunluluk olduğunu kaydederek, "YÖK tarafından sunulan Türkiye'nin Yüksek Öğretim Stratejisi Raporu, kamuoyundan genelde olumlu tepkiler almıştır. Raporun önemi, tartışma ve katkılara açık olması, konunun doğrudan ilgilileri tarafından hazırlanması ve siyasi karışmalar olmadan bir iç değerlendirme niteliği taşımasından kaynaklanmaktadır" diye konuştu.

Raporda yer alan saptamaların yürütülecek çalışmalara ışık tutabilecek nitelikte olduğunu düşündüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Sezer, "Kuşkusuz raporun eksik yönleri bulunabilir. Raporun, ilgili tarafların katkılarıyla, sorunların aşılması konusunda bir yol haritası oluşturulabileceğine inanıyoruz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber