İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Erdoğan, 5 bin YTL tazminat kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 14:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi, bir yazısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişilik haklarına hakaret ettiği gerekçesiyle Birgün gazetesi yazarı Erbil Tuşalp'i 5 bin YTL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Davanın karar duruşmasına, davacı Başbakan Erdoğan'ın avukatı Fatih Şahin ile davalı Tuşalp'in avukatı İsmail Atak katıldı.

Şahin, Tuşalp'in, Birgün gazetesinde 6 Mayıs 2006 tarihli "Geçmiş Olsun" başlıklı yazısında, Başbakan Erdoğan'a yönelik "küçük yaşta yüksek ateşli bir hastalık geçirip geçirmediği araştırılsın" ve "psikopatik agresif" ifadelerini kullandığını kaydetti.

Bu sözlerle Başbakan Erdoğan'ın kamuoyuna "ruh hastası bir kişilik" olarak lanse edilmek istendiğini savunan Şahin, bunun Erdoğan'ın kişilik haklarına saldırı olduğunu söyledi. Şahin, bu sözlerin kabul edilemeyeceğini ifade ederek, davanın kabulünü talep etti.

Tuşalp'in avukatı Atak da yazının eleştiri sınırları içinde yer aldığını ileri sürerek, davanın reddi yönünde karar verilmesini istedi.

Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Ahmet Kahraman, davayı kısmen kabul ederek, davalı Tuşalp'in, Başbakan Erdoğan'a, uygulanacak yasal faizi ile birlikte 5 bin YTL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber