Üniversitelerde alınacak güvenlik önlemleri değerlendirildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da 7'si devlet olmak üzere 23 üniversitenin rektör veya temsilcileri, Vali Muammer Güler başkanlığında yeni eğitim-öğretim yılında alınacak güvenlik ve koruma önlemlerini değerlendirdi.

Valilikteki toplantıda, Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ile İl Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Ünal Karaosmanoğlu da hazır bulundu.

Toplantı çıkışı basın mensuplarına açıklama yapan Vali Güler, İstanbul'daki 23 üniversitede 240 bine yakın öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Toplantıda, bu yıl alınacak güvenlik ve koruma önlemleri konusunda değerlendirme yaptıklarını belirten Güler, ''Geçtiğimiz yıllara bakıldığında üniversitelerde olayların sayısı ve katılanların sayısında giderek bir azalma görülüyor'' dedi.

Üniversite idareleri ile güvenlik birimlerinin koordineli iş birliği sergilediğini anlatan Güler, öğrencilerin terör ve şiddet olayları ile uyuşturucu tehlikesinden korunmasına ilişkin hem kendilerinin, hem de üniversitelerin aldığı önlemler bulunduğunu ifade etti.

Güler, ''Üniversite idarelerinin terör ve şiddet olaylarını alışkanlık haline getiren ve bunları sürdüren gruplara ve ideolojik çatışma yaratmak isteyenlere karşı idari ve disiplin sistemini en kısa sürede işletmeleri halinde, bunda önemli bir caydırıcılığının görüldüğü müşterek olarak değerlendirildi'' diye konuştu.

Üniversitelerde 2006-2007 eğitim-öğretim döneminin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda sürdürüleceğine inandığını belirten Güler, öğrencilere başarılar diledi ve kendilerine verecekleri destek için şimdiden teşekkür etti.

-ELİF ŞAFAK DAVASI-

Güler, Beyoğlu 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yarın ''Türklüğü aşağıladığı'' iddiasıyla yargılanmasına başlanacak gazeteci Elif Şafak'ın davasıyla ilgili bir soru üzerine de gerekli güvenlik önlemlerinin alınacağını bildirdi.

Davaya taraf olmayan kişilerin, adliyede farklı bir takım tavırlar sergilemesine izin verilmeyeceğini vurgulayan Güler, şunları söyledi:

''Bu tip davalarda hoş olmayan görüntülerin sergilendiğini, özgürlüklerin kısıtlanmaya çalışıldığını, davacı veya davalılarla ilgili bazı kışkırtmaların, tavırların ortaya konulduğunu görüyoruz. Bunlar yakışık olan davranışlar değildir. Herkesi bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Herhangi bir olumsuzluk yaratmak veya kişilerin hak ve özgürlüklerini engellemeye çalışmak veya kanunun öngörmediği tepkilerde bulunmak isteyenlere elbette fırsat verilmeyecektir.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber