Sınıfta 104 öğrenci

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 15:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

GAZİANTEP Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda mevcudu 104'e çıkan birinci sınıflarda bir sırada 4 öğrenci oturuyor. Cengiz Topel Mahallesi'ndeki 17 derslikli 2 bin 671 öğrencili okulun yöneticileri, diğer sınıflarında da öğrenci sayısının fazlalığına nasıl çözüm bulacaklarını kara kara düşünüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın derslik başına düşen öğrenci sayısını 52 olarak açıkladığı Gaziantep'te, 5 mahalleden öğrenci alan Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'nda bu sayı ikiye katlandı. Okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri 104'er kişilik sınıflarda eğitim görürken, diğer bazı sınıflarda ise öğrenci mevcudu 80 ile 90 arasında değişiyor. Öğrenci mevcudunun sıflara ortalaması ise 79.

?YER KAVGASI YAPIYORUZ'

Okul yöneticileri ve öğretmenleri kalabalık sınıflarda ders anlatmanın çok zor olduğunu belirterek, öğrenciyi derse motive edemeyip hakimiyeti kaybetmekten ve kalabalık sınıfta ter ve kokudan şikayetçi oldu.

Öğrenciler ise kalabalık sınıflarda dersleri anlayamadıklarını belirterek, ?Sıralarda dörder kişi oturuyoruz. Defter ve kitaplarımızı açınca birbirimizle yer yüzünden kavga ediyoruz. Başka okullarda 40 kişilik sınıflar olduğunu duyuyoruz. Biz de o okullardaki gibi eğitim almak istiyoruz? dedi.

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü, ise yaşanan derslik sıkıntısını göz önünde bulundurarak, Hatice Karslıgil İlköğretim Okulu'na 8 derslikli yeni bir ek bina yapımına başladığını, ancak bu binanın gelecek yıl hizmete gireceğini açıkladı. Sınıfların kalabalıklığına bu yıl nasıl bir çözüm bulunabileceği ise bilinmiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber