Bakan Şahin'den memura çok şey beklemeyin mesajı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 20 Eylül 2006 15:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, maaş zamlarıyla ilgili yarın yapılacak toplantı öncesi memura, 'çok şey beklemeyin' mesajı verdi.

Uzlaştırma Kurulu'nun önerisinin 3 katrilyona yakın ek yük getirdiğini hatırlatan Bakan Şahin, "Bunun karşılanması çok zor görünüyor" dedi.

Başbakanlık'tan çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin, şöyle konuştu: "Uzlaştırma Kurulu kararını değerlendireceğiz. Daha önce de açıklamıştım; Uzlaştırma Kurulu'nun kararı 3 katrilyona yakın yük getiriyor. Hesabını yaptırdık Maliye'yle. Bunun karşılanması çok zor görünüyor. Tek yolu, yatırımlardan o kadar parayı kısarsınız. Konfederasyonlarımızın bununla ilgili farklı yaklaşımları var mı kendilerinden dinleyeceğiz. Aksi halde hem yasaya, hem de Anayasa'ya göre 2007'de memur maaşlarına ne kadar artış yapılacağını Bakanlar Kurulu kararlaştırabiliyor." Şahin, bir soru üzerine enflasyon farkının ödenmesiyle ilgili kararnamenin imzaya açıldığını da anlattı. Uzlaştırma Kurulu'nun 2.32 olarak belirlediğini kaydeden Bakan Şahin, "1 Temmuz'dan sonraki farklarıyla birlikte memurlarımıza ödenecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber