Nemanın ilk taksidinin ödenmesine bugün başlanıyor

Haber Giriş : 11 Mart 2004 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Nemanın ilk taksidinin ödenmesine bugün başlanıyor.

Kamuoyunda ''zorunlu tasarruf hesabı'' olarak bilinen Çalışanları Tasarrufa Teşvik Hesabı'nın tasfiyesine ilişkin yasa çerçevesinde nemanın ilk taksidinin ödenmesine bugün başlanıyor. Ödemeler, kişisel başvuru veya işveren aracılığıyla yapılabilecek. Zorunlu tasarruf hesabından bu yıl, Haziran, Eylül ve Aralık aylarında olmak üzere 3 nema ödemesi daha yapılacak.

2005 yılında Mart, Haziran, Eylül ve Aralık, 2006 yılının Mart ve Haziran aylarında yapılacak ödemelerden sonra, hesap tasfiye edilmiş olacak.

İŞVEREN NE YAPACAK
Kurum veya işyerleri yetkilileri, en son anaparaları yatırdıkları Ziraat Bankası şubesine başvuracaklar. Bankaca hazırlanacak formlar kurum veya işyerlerine elektronik posta ile iletilecek. Kurum veya işyerleri, bu formlara, hak sahiplerinin tasarrufu teşvik personel hesap numaraları ile T.C. kimlik numaralarını (yabancı uyruklular açısından pasaport numarası) işleyerek, Bankaca bildirilen elektronik posta adresine geri gönderecek. Banka, bu formların kendisine ulaşmasını takiben, birinci taksit tutarlarını kurum veya işyeri yetkililerine ödeyecek. Kurum veya işyeri yetkilileri, bu tutarları nakten veya hesaben 5 iş günü içinde hak sahiplerine ödeyecek.. Hak sahiplerine ödenmeyen tutarlar, 6'ncı iş günü içinde ilgili Banka şubesine iade edilecek. Kurum veya işyerleri halen bünyelerinde bulunmayan önceki çalışanlarıyla ilgili başvuru yapamayacak.

ŞAHSİ BAŞVURULAR
Hak sahipleri, istedikleri takdirde birinci taksit tutarlarını almak üzere Ziraat Bankası'nın her hangi bir şubesine tasarrufu teşvik hesap numarası, T.C. Kimlik Numarası, (yabancı uyruklular için pasaport numarası), kimlik belgesi (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport) aslı ve fotokopisi ile başvurabilecekler. Ödemeler tasarrufu teşvik hesap numarasının son hanesine göre yapılacak. Bu çerçevede, numarasının son hanesi; 1 olan hak sahiplerine bugün ve yarın, 2 olanlara 15 Mart-16 Mart, 3 olanlara 17 Mart-18 Mart, 4 olanlara 19 Mart-22 Mart, 5 olanlara 23 Mart-24 Mart, 6 olanlara 25 Mart-26 Mart, 7 olanlara 29 Mart, 8 olanlara 30 Mart, 9 olanlara 31 Mart tarihlerinde ödeme yapılacak. 1 Nisan 2004 tarihinden itibaren bu sıralama aranmayacak. Başvuruda gününü geçirenler daha sonraki günlerde de başvurabilecekler.

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber