Malul aylığı alanlara ek ödeme

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığı, vazife malullüğü veya adi malullük aylığı alanlar ile vefat edenlerinin dul yetimlerinin aylıklarına yapılacak aylık 100 YTL tutarındaki ek ödemeyi banka şubelerine gönderdiğini açıklarken, hak sahiplerine ödemeler yarından itibaren başlayacağını duyurdu.

Sosyal Güvenlik Kurumu Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 31 Mart 2006 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan kanun gereği söz konusu hak sahiplerine her ay emekli aylıkları ile birlikte 100 YTL tutarında ek ödeme yapılmasının hüküm altına alındığı hatırlatıldı.

Bu hüküm uyarınca, 70 bin 765 kişinin işlemlerinin tamamlandığı ve hakedişlerinin aylık almakta oldukları banka şubelerine gönderildiği bildirildi.

Açıklamaya göre, aylıklarını 3'er aylık olarak alanlardan, 1. grupta olanlara (Ağustos 3 aylıkları gönderildiğinden) Nisan-Ekim ayları arası olmak üzere 7 aylık tutarında, 2. grupta yer alanlara 8 aylık, 3. grupta yer alanlara ise 9 aylık tutarında hakedişleri hesaplarına gönderildi. Aylıklarını 1'er aylık dönemlerde alan hak sahiplerinin hesaplarına ise 7 aylık tutarında ilave ödeme geçti. Hak sahipleri, yarından itibaren farklarını aylıklarını aldıkları banka şubelerinden alabilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber