Memur Görüşmelerinde Neler Oldu?

Toplu görüşmeler, 15-29 Ağustos 2006 tarihleri arasında yapılmış ama anlaşmazlıkla sonuçlanmıştı. Bu anlaşmazlık üzerine Uzlaştırma Kurulu devreye girmiş ve Kurul, tarafları dinleyerek bir karar vermişti. Kurul kararının bir bağlayıcılığı bulunmuyor. Ancak, mevzuata göre Kurul kararı üzerine yeni bir toplantı yapılması gerekiyordu. İşte söz konusu bu toplantı bugün yapıldı. Peki toplantıda neler konuşuldu?...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 13:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uzlaştırma Kurulunun kararını değerlendirmek üzere Kamu İşveren Kurulu ile yetkili sendika ve konfederasyonların katıldığı toplantı saat 10:30'da başladı.

Toplantıda ilk olarak, Devlet Bakanı Şahin'in isteği üzerine Uzlaştırma Kurulunun kararı okundu. Bakanın isteği üzerine karar Devlet Personel Başkanı tarafından okundu.

Bu okuma sonrasında taraflardan Kamu Sen ve Memur Sen, toplu görüşmenin anlaşmazlık zaptında yer alan sendika ve konfederasyonların toplu görüşmeyi terk ettiği yönündeki tespite karşı çıktılar. Her iki konfederasyon da, kendilerinin masadan kalkmadığını, Devlet Bakanı Şahin'in teklif sonrasında "İki taraf da memur, oturup bir karar verin" demesi sonrasında eşyalarını toplaması üzerine görüşmelerin sona erdiğini belirtti. Konfederasyon yetkilileri kendilerine "Kalın yönünde bir şey denmesi halinde" kalabileceklerini ifade ettiler...

Sendika ve konfederasyon temsilcilerinin bu açıklaması Kamu Sen ve Memur Sen'in gelen teklif üzerine görüşmeleri terk ettiği yönünde basında çıkan haberlerin yanlış olduğunu göstermektedir.

Görüşmelerde bu konu ele alındıktan sonra enflasyon farkı konusu gündeme geldi. Kamu Sen, görüşmelerde yüzde 2,38 olarak yer alan rakamın zabıtta neden 2,32 olarak yer aldığını sordu.
Bakan Şahin, Kamu İşveren Kurulundan bu konuyu açıklamalarını istedi. Kamu İşveren Kurulundan kimse bu konuya bir açıklama getiremedi. Bunun üzerine Kamu Sen Başkanı Akyıldız "Biz, aradaki puan konusundaki hakkımızı helal ediyoruz" dedi. Bakan Şahin'in konuya açıklama getirilmesini istemesi üzerine Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürü teknik bir açıklama yaptı. Ancak toplu görüşmelerde yüzde 2,38 olarak geçen rakamların nasıl 2,32'ye indiği konusundaki bu açıklama tatmin edici bulunmadı.

Görüşmelerin son bölümünde sendika tarafı bir kez daha kendilerinin masadan kalkmadığını belirtti. Devlet Bakanı Şahin görüşmenin sonuna doğru verebilecekleri son rakamı verdiklerini ifade etti. Ancak kendisinin insiyatif kullanarak Başbakan Erdoğan'la görüşeceğini ve bu görüşme sonrasında yarın yeni bir öneriyle gelebileceğini belirtti. Bu açıklama sonrasında görüşmelere yarın saat 17:00'de devam etmek üzere ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber