İlkokul, üniversite rektörlüğüne verildi! Öğrenciler slogan atıp Valiliğe yürüdü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2006 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yozgat il merkezinde bulunan tarihi Cumhuriyet İlköğretim Okulu binasının, yeni kurulan Bozok Üniversitesi Rektörlüğü'ne devredilmesi üzerine öğrencileri eylem yaptı. Gazipaşa İlköğretim Okulu ile birleştirilen Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencileri, eski okullarını istediklerini, bin 80 kişi mevcudu olan yeni okula gidip, tuvaletten bozma sınıflarda okumak istemediklerini belirterek eylem yaptı. Öğrenciler, Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde toplanıp, Yozgat Valiliği'ne slogan atarak yürümek istedi. Polis engeliyle karşılaşan öğrenciler, ara sokaklara sloganlar eşliğinde koşarak dağıldı.

Öğrenciler attıkları sloganlarda, 'Vali Konağı rektörlük olsun', 'Susma, sustukça sıra sana gelecek', 'Vali Şaşırma, sabrımızı taşırma', 'Bir baba Hindi, Vali'ye bindi' diye bağırdı. Polis ekipleri, İlköğretim okulu öğrencilerinin attıkları sloganları engeleyemedi. Eski okullarını istediklerini belirten öğrenciler, "Bizler sınıf içerisinde sınıf, okul içinde okul, tuvaletten bozma derslik istemiyoruz'' diyerek hep bir ağızdan bağırdı.

ÖN KAPIDAN GİRİP, ARKA KAPIDAN ÇIKTILAR

Öğrenciler, daha sonra eski okulları olan Cumhuriyet İlköğretim Okulu'na kapıdan girip, sınıflara dağılarak pencereden slogan attı. Yozgat polisi okul çevresinde güvenlik önlemi alıp, öğrencilerin valilik binasına yürümesini engelledi. Bu sırada okulun arka kapısının açık olduğunu gören öğrenciler, toplu halde sloganlar eşliğinde çıkarak ara sokaklara dağılıp, kaçmaya başladı. Slogan atmaya devam eden öğrenciler, Valilik Konutu önüne geldi. Polis ekipleri burada çocukları kordon altına alarak, tekrar okul bahçesine götürdü. Okul bahçesinde toplanan İlköğretim Okulu öğrencileri ile veliler, Yozgat Valisi Gökhan Sözer'in gelmesini istedi.

VALİ, VELİLERLE GÖRÜŞTÜ

Buradan öğrencileri ve velilerin Valilik binasına doğru yürümesini engellemek için polis önlem aldı, ancak çıkan kargaşadan yararlanan bir grup öğrenci ve veli, Valilik binası önünde toplanıp, slogan atmaya devam etti. Burada devreye giren Yozgat İl Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Vali Sözer ise veliler arasından seçilen 5 kişiyi görüşmek için makamında kabul etti. Bu sırada basın mensupları içeri alınmazken, Vali Gökhan Sözer ile görüşen veliler, ikna olarak dışarı çıktı. Veliler, isteklerinin kabul edildiğini ve birleştirilmiş okuldaki eğitim şartlarının kısa sürede iyileştirileceği sözünü aldıklarını belirtti.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer basına yaptığı açıklamada ise, yeni Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda 36 derslik bulunduğunu, ve ortalama her sınıfa 30 öğrenci düştüğünü söyledi. Vali Sözer, "Daha önceki tarihi Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda sadece 8 derslik bulunuyordu ve günümüz şartlarında okul olmaya müsait değildi ve yoğun bir trafik ve gürültünün içerisindeydi. Burası rektörlük binası için seçilmiştir'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber