Hükümet son teklifini bugün sunacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 10:13, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, memurlara 2007 yılı maaş zammı için son teklifini bugün sunacak. Memur sendikaları ile dün biraraya gelen Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, yeni bir teklif sunmak üzere bugün yeniden toplantı yapılmasını istedi.

Toplantıda zam oranı ile ilgili bir karar alınmazken, toplantıya bugün akşam saat 17.00'de devam edilecek.

Dün gerçekleşen ve bir saati aşkın süren görüşmede, öncelikle Uzlaştırma Kurulu kararları okundu.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Hasan Basri Aktan, hükümetin, yüksek maaş alan memurlara yüzde 2.5 artı 2.5, düşük maaş alan memurlara ise yüzde 4 artı 4 zam yapmasının, bütçeye 3.3 milyar YTL yük getirdiğini söyledi.

Aktan, Uzlaştırma Kurulu kararları uygulanarak memurlara yüzde 5 artı 5 ve yüzde 6 artı 6 oranında zam yapılması durumunda ise, bu maliyetin 6.2 milyar YTL'ye çıkacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ise, kişisel inisiyatif kullanarak, memurlara yeni bir teklif sunmak istediğini söyledi.

Bunun üzerine, bugün saat 17.00'de yeni bir toplantı yapılması kararlaştırıldı.

Şahin'in, hükümetin teklifini yenilemek üzere, ekonomiden sorumlu bakanlar ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Uzlaştırma Kurulu ne önerdi?

Toplu görüşmelerin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine Türkiye-Kamu Sen ve Memur-Sen Uzlaştırma Kuruluna başvurmuştu. Uzlaştırma Kurulu da, memur maaşlarına, gelecek yılın birinci ve ikinci 6 aylarında, düşük maaş alanlar için yüzde 6'şar, yüksek maaş alanlar için yüzde 5'er zam, ayrıca ek ödeme almayan memurlara, 50+20 YTL iyileştirme yapılması yönünde görüş bildirmişti.

Ancak kurul kararlarının bağlayıcılığı bulunmuyor.

Tarafların, toplantılar sonunda mutabakata varamamaları halinde, memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusunda son kararı Bakanlar Kurulu verecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber