İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbakanlık müsteşarı, açtığı manevi tazminat davasını kaybetti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 11:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in Hürriyet Gazetesi Başyazarı ve Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi, Hürriyet Gazetesi ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Hasan Kılıç aleyhine açtığı 30 bin YTL'lik tazminat davası, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesi Yargıcı Ahmet Tevfik Erginbay tarafından reddedildi.

Oktay Ekşi, 11 ve 13 Şubat 2004 tarihli yazılarında, Hürriyet Gazetesi'nin de 11 Şubat 2004 tarihli haberinde, halen Başbakanlık Müsteşarı olan Ömer Dinçer'in Marmara Üniversitesi'nde Profesör sıfatıyla öğretim üyeliği yaptığı sırada Yardımcı Doçent Yahya Fidan'la birlikte, Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Koçel'in 'İşletme Yöneticiliği' isimli kitabından 'intihal' (Bilgi hırsızlığı) yapıldığı ileri sürülmüştü. Yayınlar daha sonra YÖK tarafından inceleme konusu yapılmış ve intihal iddiası yerinde görülerek, Ömer Dinçer ile daha sonra Doçent olan Yahya Fidan'ın öğretim üyeliğinden ihraçlarına karar verilmişti.

Dinçer'in avukatı Abdurrahman Öz, gazetede müvekkilinin kitabında intihal yaptığına ilişkin gerçek dışı ithamların yer aldığını savunarak, manevi tazminata hükmedilmesini talep etti. Yargıtay yolu açık olmak üzere verilen 'Davanın reddi' kararı sonucu Dinçer, avukatı Abdurrahman Öz'ün dışında Oktay Ekşi'nin avukatı Mutluhan Karagözlü'nün vekalet ücretlerini ve mahkeme masraflarını da ödeyecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber