Kılıçdaroğlu: PKK HDP'yi zor durumda bırakıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'daki milletvekili genel seçimi öncesi çıktığı Avrupa turu kapsamındaki temaslarına devam ediyor. İç politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu PKK'nın gerçekleştirdiği eylemlerle, HDP'yi baraj altında bırakma amacında olduğunu söyledi.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Eylül 2015 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kılıçdaroğlu: PKK HDP'yi zor durumda bırakıyor

Kılıçdaroğlu "Bence bugün PKK'nın yaptığı terör eylemleri tamamen HDP'yi zor durumda bırakıyor. Ben şahsen HDP'nin baraj altında kalması gibi bir amacı taşıdığını düşünüyorum. BBC Türkçe'ye açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bir anlamda PKK'nın politikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikası ile paralel yürüyen bir politika olarak ortaya çıkmıştır " ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu açıklamalarına şöyle devam etti;

Bence bu sorunun çözümünü güçleştiriyor. Bence bugün PKK'nın yaptığı terör eylemleri tamamen HDP'yi zor durumda bırakıyor. Ben şahsen HDP'nin baraj altında kalması gibi bir amacı taşıdığını düşünüyorum. Bir anlamda PKK'nın politikası, sarayın (Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın) politikası ile paralel yürüyen bir politika olarak ortaya çıkmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber