Kobani eğitimi işimize yaramadı

Güvenlik güçlerine teslim olan 'Bahoz Ahmet' kod adlı terörist, örgüte vurulan darbeyle ilgili itiraflarda bulundu. Bahoz'a göre 'Rojawa' adı verilen Kuzey Suriye'de PKK'nın YPG etiketiyle aldığı 'şehir savaşı' eğitimi, iş Türkiye'ye gelince hiçbir işe yaramadı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 27 Eylül 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kobani eğitimi işimize yaramadı

PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 'Bahoz Ahmet' kod adlı terörist, Suriye'deki sokak çatışmalarından elde edilen tecrübeyle Türk Silahlı Kuvvetleri karşısında başarı bekleyen PKK'nın, güvenlik güçlerinin geliştirdiği yeni taktiklerle hayal kırıklığına uğradığını itiraf etti. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgiye göre, 'Bahoz Ahmet' PKK'nın geldiği noktaya ilişkin şunları söyledi:

"Örgüt çözüm süreci boyunca yapılan hazırlıklar ve Suriye'de elde edilen sokak çatışması tecrübesiyle TSK karşısında başarı bekliyordu ama TSK'nın geliştirdiği yeni taktikler hayal kırıklığına yol açtı. İHA'ların bölgeyi sürekli gözetlemesi ve uçakların bombardımanı hareket imkanımızı ortadan kaldırdı."

HİLTİLERLE TÜNEL AÇTIK

"Şırnak'ta 2014 yılında jeneratörle çalışan hiltilerle tünel şeklinde 4 adet doçka mevzisi inşa ettik. Mevziler için kayalardan hiltilerle delik açılıp patlayıcıyla genişletilerek tünel oluşturuluyor. Tünelin derinliği 20-25 metre civarında oluyor. Tünelin içi zikzak şeklinde oluyor ve inip çıkmak için basamaklar bulunuyor. En üst bölümü 2 metre derinliğinde oluyor. Böylece, bir saldırı durumunda doçkanın üst bölümü görülmemesi için aşağıya alınıyor ve bombalanma durumunda basınçtan etkilenmemesi amaçlanıyor."

Halk bizimle değil

PKK'nın bir ilçedeki gençlik yapılanmasına 200 pompalı tüfek, kaleşnikof tüfekler ve fişekler dağıttığını aktaran 'Bahoz Ahmet' kod adlı terörist, itiraflarında şu bilgiyi verdi: "Bu silahlar genelde örgütün o ilçede kendilerine karşı gelen ailelerin zorla boşalttıkları evlerinde toplandı. Halkın yanımızda durmadığını gördük. Açılan hendek ve kurulan barikatlar en çok oradaki insanları rahatsız etti ve örgüte tepkiler arttı. Hatta kaçan bazı ailelerin, mahallelerindeki silah depoların krokisini çizip polise, askere verdiğini öğrendik."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber