İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Memur Görüşmeleri Fiyaskoyla Sona Erdi

Uzlaştırma Kurulu kararı sonrasında, son bir değerlendirme yapmak üzere, hükümet ve sendika temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı fiyaskoyla sona erdi. Kamu Sen Başkanı ile Bakan Şahin'in sert bir şekilde tartıştığı, Memur-Sen'in ise ?Getirin, biz imzalayacağız? dediği toplantıya ilişkin ayrıntılar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Eylül 2006 23:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur görüşmeleri ilk olarak Perşembe günü saat 10:30'da yapılmıştı. Bu görüşmelerde, gerek sendika temsilcilerinin tavırları gerekse de Mehmet Ali Şahin'in toplantıyı terk etmeyenlere yönelik son bir jest oluşturmak istemesi nedeniyle yeni bir görüşme yapılmasına karar verilmişti. Bakan Şahin son bir kez Başbakan ile görüşeceğini ve ikinci toplantıya yeni bir öneri ile geleceğini belirtmişti.

Bu şekilde biten ilk toplantının ikincisi Cuma günü yapıldı. Görüşmeler 17'de planlanmasına rağmen ancak 17:50'de başlayabildi.

Bakan Şahin toplantı açılışında sözü fazla uzatmak istemediğini belirtti ve burada bulunan Maliye Müsteşarının dahi bilgisinin bulunmadığını vurgulayarak yeni önerisini sundu.

Bakan Şahin toplu görüşmelerde, 2007 yılının ilk yarısı için, en yüksek maaş alan memurlara yüzde 2,5+2,5, en düşük maaş alan memurlara ise yüzde 4+4 önerdiğini, bu öneride yer alan yüzde 2,5 oranlarını yüzde 3'e yükseltebileceğini vurguladı.

Bakan Şahin bu önerisine Kamu Sen Başkanı sert tepki gösterdi ve yüksek sesle ?Bizi oyaladınız, bu öneriyi kesinlikle kabul etmeyiz? dedi.

Diğer konfederasyon başkanı ve diğer sendika temsilcileri de tepkilerini belirttikten sonra Bakan Şahin, mali konularda anlaşamadıklarını ancak mali konular dışında daha önce görüştükleri mutabakata vardıkları hususlarda anlaşma sağladıklarına dair tutanak imzalamayı önerdi Bu öneri kabul edildi.

Mali konular dışındaki hususlarda anlaşma sağlandığına dair tutanağı Kamu İşveren Kurulu hazırladı. Bir Sayılı liste ve 2 sayılı liste olmak üzere hazırlanan tutanakta şu hususlar yer aldı.

I SAYILI LİSTE

1- 4688 sayılı Kanunda yer alan bazı hususların değiştirilmesi ve gerekli taslakların hazırlanması;
a- Kurum İdari Kurulu kararlarına işlerlik kazandırılması,
b- 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine tabi olarak çalışanların sendika üyesi olmasına imkan tanınması.
c- Şube başkanlığı kurulmayan illerde en çok üyeye sahip konfederasyona bağlı sendika il temsilcilerinin hafta bir gün izinli sayılmaları hususunun değerlendirilmesi,

2- 657 sayılı Kanunun 126-135 maddelerinin gözden geçirilerek itirazların disiplin kuruluna yapılması,

3- Resmi tatillerde il dışına çıkış için izin uygulamasına son verilmesi

4- Devlet Personel Başkanlığında Kamu Görevlileri Sendikaları Dairesi Başkanlığı kurulması.

5- Hizmetiçi eğitim düzenlenmesi.

6- MSB ve askeri kurumlardaki sivil memurların sendika üyesi olabilmesi için ilgili kurumların görüşünün alınması.

7- Kendi isteği ile tasarrufu teşvik fonundan ayrılanların durumunun değerlendirilmesi.

8- Kurum içi yer değişikliklerinde şehit eşlerinin özür grubu içine alınması.

9- KEY hesaplarının tasfiyesi konusunda konfederasyonlardan görüş alınması

10- Görevde yükselme için bir genelge yayımlanması.

2 SAYILI LİSTE

Üzerinde çalışılarak bir sonuca varılması öngörülen hususlar

1- Özelleştirilen kamu kurumlarından diğer kurumlara nakledilen personelin mali haklar dışındaki durumlarının değerlendirilmesi.

2- Kamu görevlilerinin görev yeri dışındaki ilaç bedellerinin mahallinde ödenmesi.

3- Denge tazminatı ve sözleşmelilerin durumu.

4- 2489 sayılı Kanuna göre kesilen kesintilerin durdurulması.

5- Banka promosyonlarının değerlendirilmesi.

6- Fazla mesai uygulaması ve ücretler

7- Döner sermaye uygulamasına yönelik yapılacak düzenlemede konfederasyonların görüşünün alınması

9- Etik Kurulun 7, 20 ve 21'inci maddelerinin değerlendirilmesi

10- Hizmet kollarındaki sorunların değerlendirilmesi

TUTANAK TOPLANTIDA OKUNDU

Yazılan tutanak toplantı salonunda Kamu İşveren Kurulu temsilcisince okundu. Bu okuma sonrasında Kamu Sen Başkanı ?Kendiniz yazdınız, kendiniz oynuyorsunuz. Bu nedir, biz 33 konuda anlaşmıştık. Oturmanın anlamı yok? dedi ve ayağa kalktı. Diğer sendikacı arkadaşlarına dönerek burada daha fazla kalmanın bir anlamı yok dedi. Bakan Şahin bu tepkiye sinirlenerek ?Ben sizin için çalışıyorum? dedi. Kamu Sen ise ?Sen kendin için çalışıyorsun? yanıtını verdi.

Hem Kamu Sen hem de Bakan Şahin toplantıyı terk etti. Toplantı salonunda sadece Memur sen kaldı. Memur sen Başkanı bir süre sonra Kamu İşveren Kuruluna seslenerek ?Biz imzalayacağız, Bakan Şahin'e bunu iletin? dedi. Durum Bakan Şahin'e iletildi. Bakan Şahin yeniden salona geldi. Memur Sen bu sırada tutanağa iki madde daha ekledi. Maddelerden birisi ambulans ve itfaye araçlarının kaskosuna ilişkin idi. Bu yazım sonrasında Aksu ile Şahin kameralar karşına geçti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber