Sağlık Bakanlığının 4/B'li alımında, kadrolar boş kalır mı?

Sağlık Bakanlığı, bayram öncesinde yaptığı açıklamada sözleşmeli personel alacağını duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 29 Eylül 2015 13:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığının 4/B'li alımında, kadrolar boş kalır mı?

Sağlık Bakanlığı, bayram öncesinde yaptığı açıklamada toplam 4 bin 920 sözleşmeli personel (4/B statüsünde) personel alacağını duyurdu. Tıklayınız.

KPSS yönetmeliğinde yer alan hüküm gereğince, sadece merkezi yerleştirmelerde yerleşen adaylar, aynı KPSS puanıyla sonraki yerleştirmelere başvuramamaktadır. Sağlık Bakanlığının 4/B'li personel alımı bir merkezi alım değil kurumsal alımdır. Tek farkı alımı Sağlık Bakanlığı değil ÖSYM yapmaktadır. Ancak alımı ÖSYM'nin yürütmesi, bu alımı merkezi alım yapmamaktadır. Bu nedenle, 4/B'li alıma başvurup yerleşenler, Kasım ayındaki 2015/2 KPSS merkezi tercih işlemlerine de başvurabilecektir.

Ancak, Kasım'daki 2015/2 KPSS alımlarında, Sağlık Bakanlığının kadrolu memur alımı olmayacak, olsa bile en fazla 600 adet olacaktır. Zira, Sağlık Bakanlığına, 2015 yılı için verilen atama izni sayısı 10 bindir. Tıklayın. Bu sayının 9 bin 360'ı, 2015/1 KPSS merkezi alımlarında kullanılmıştır. Dolaysıyla, kalan atama izni sayısı çok azdır. Zaten kalan atama izni sayısının bir bölümü de istifa sonrası dönüşlerde kullanılmıştır.

Bu bağlamda, 4 bin 920 kişilik sözleşmeli alımda, kadrolarıni yerleşenlerin Kasım'daki alıma da başvurmaları nedeniyle boş kalması gibi bir durum olmayacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber