Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşmaya 'yürütmeyi durdurma' kararı

Antalya'nın Kaş ilçesindeki dünyaca ünlü Kaputaş Plajı ve Çukurbağ Yarımadasındaki yapılaşmalara mahkeme geçici yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2015 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kaputaş Plajı'ndaki yapılaşmaya 'yürütmeyi durdurma' kararı

Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan doğal sit alanına Kaş Belediyesi tarafından yapılan mesire yeri ile dünyaca ünlü Kaputaş plajındaki yapılaşmaya karşı açılan davalara bakan mahkeme, iki girişim için de geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Bozulmamış doğal ve tarihi dokusuyla Türkiye'nin dünyaca ünlü tatil cennetlerinden biri olan Kaş'ta son geçtiğimiz yaz Kaş Belediyesi tarafından yapımına başlanan mesire yeri tartışma konusu olmuştu. Doğal sit alanı statüsündeki Çukurbağ Yarımadası İnceboğaz mevkiinde denize sıfır konumdaki arazideki doğal bitki örtüsü yerine palmiyeler dikilmiş, kıyıdaki doğal kayalıklar iş makineleriyle teraslanarak çim ekilmişti. Mülkiyeti Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait olan araziyi kiralayan belediye 'C Tipi Mesire Yeri' yapımına başlamıştı.

BELEDİYENİN REVİZYON PLANINI KORUMA KURULU ONAYLADI

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Kaş Belediyesi tarafından hazırlanan mesire yeriyle ilgili revizyon planına 22 Mayıs 2015 tarihinde onay verdi. Ancak uygulanan projeyle ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan gerekli izinlerin alınmadığını öne süren Kaş'taki bazı demokratik kitle örgütleri, uygulamanın ayrıca kıyı kenar çizgisini ihlal ettiği gerekçesiyle girişimi yargıya taşıdı.

Kaş Belediyesi dünyaca ünlü Kaputaş Plajına kafeterya, tuvalet ve soyunma kabinleri yerleştirdi. Söz konusu uygulamalara izin veren kararların iptali için de dava açıldı.

MAHKEME GEÇİCİ DURDURMA KARARI VERDİ

Kaş Turizm ve Tanıtma Derneği ile 12 yurttaşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı açtığı her iki davayı gören Antalya 4. İdare Mahkemesi, dava konusu işlemlerin uygulanması durumunda telafisi imkansız zararlar doğabileceği gerekçesiyle davalı idarenin savunması alınıncaya kadar geçici olarak yürütmeyi durdurma kararı verdi.

AV. TUNCAY KOÇ: "MAHKEME KARARI SEVİNDİRİCİ"

Davanın avukatı Tuncay Koç, İnceboğaz ve Kaputaş plajıyla ilgili Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararlarının şimdilik durdurulduğunu belirterek, "Mahkemenin verdiği geçici kararlar sevindirici. Kaş'ın bu nadide alanlarının korunması gerekmektedir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber