Şahin, Hiçbir Sözünü Tutmadı

Memur görüşmelerinin son randevusu dün Başbakanlık yeni binada yapıldı. Görüşmeye ilişkin hiçbir yerde yer almayan detayları dün memurlar.net olarak yayımladık. Bugün ise Sayın Şahin'in bugüne kadar söz verip de gerçekleştirmediği, bir anlamda memur sendikalarını oyaladığı hususları tek tek sıralayarak, toplu görüşmeleri yürütmekle görevli Sayın Bakan'ın bir portresini sunuyoruz. Detaylar için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Eylül 2006 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Toplu görüşmeler boyunca enflasyon farkı olarak hep yüzde 2,38'lik fark bahis konusu edildi. Ancak toplu görüşmeler sonrasındaki metinde bu fark yüzde 2,32 olarak yer aldı. Aradaki farka ne olduğunu Bakan Şahin hiçbir zaman açıklayamadı.

2- Uzlaştırma Kurulu sonrasında yapılan ilk toplantıda Bakan Şahin sendikacılara sıcak davrandı ve son bir kez Başbakan Erdoğan'la görüştükten sonra yeni bir teklif sunmak istediğini belirtti. Bakan Şahin bir sonraki gün en yüksek maaş alan memurlara daha önce önerdikleri yüzde 2,5+2,5'lik zammı yüzde 3'e çıkarabileceklerini ifade etti. Bakan Şahin'in bu tavrı çok açık bir şekilde sendikacıları oyaladığını göstermektedir. Zira en yüksek maaş alanlara ek zam verilmesi kimsenin gündeminde değildi. Bakan Şahin kabul edilmeyecek bir öneri sunmuştu.

3- Uzlaştırma Kurulu sonrasındaki ikinci gün görüşmelerinde, anlaşma sağlanamayınca, en azında mali haklar dışındaki konularda bir mutabakat sağlandığına dair tutanak imzalanması benimsendi. Tutanak için Kamu-Sen'den iki kişi, Memur Sen'den bir kişi katılacaktı. Ancak Bakan Şahin bu sözünde de durmadı. Kendi odasına çağırdığı Kamu İşveren Kurulu temsilcileri ile bir metin hazırladı ve bu metnin imzalanmasını istedi.

4- Toplu görüşmelerde, mali konular dışındaki hususlarda çözüme yönelik detaylı görüş birliktelikleri sağlanmıştı. Ancak bu tür açıklayıcı konularda bile anlaşmazlık tutanağına hiçbir anlam ifade etmeyen, kesinlik içermeyen hususlar yazıldı. Kesin ifadelerin tümü temennilere dönüştürülmüş ve bu metnin imza edilmesi istenmişti. Bakan Şahin gelen tepkiler karşısında da "Biz sözvermedik" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber