Öğretmenler öğrenci ?avına' çıktı

Haber Giriş : 23 Eylül 2006 17:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'da öğretmenler, tarlada çalıştıkları için okula gitmeyen öğrencilerin peşinde. Öğretmenler ev ev dolaşıp, aileleri ikna ederek çocukları okula kazandırmaya çalışıyor.

Batman'da öğretmenler ve okul idarecileri devamsızlık yapan öğrencilerin tespiti ve yeniden okula kazandırılmaları için kolları sıvadı. Yavuz Selim Mahallesinde bulunan Vali Zeki Şanal İlköğretim okulu yöneticileri de devamsızlık yapan öğrencilerin okula gelmeme nedenlerini tespiti için evleri dolaşmaya başladı.

Devamsızlık nedenleri hakkında formlarda düzenleyen öğretmen ve idareciler, tarlada çalışan çocukların yanı sıra, öğrenimlerini bırakan kız çocuklarının tekrar okula kazandırılması içinde çaba sarf ediyor. Okul idaresi ekonomik sorunları gerekçe gösteren ailelere, bunun ek bir masraf getirmeyeceği garantisini de veriyor. yoğun çabalarla okula dönen çocuklar mutlu.

SORUN EKONOMİK

Okula devam etmeyen öğrencilerin evlerini tek tek dolaştıklarını belirten öğretmen Aslı Başaran, ?Şu ana kadar 40 tane evi dolaştık. En az 10-15 tanesini kazanacağız. Aileler çocuklarına karşı ilgisiz. Çok çocuklu aileler var. Bu ailelerin ekonomik durumları yetersiz. Bu nedenle okula göndermiyorlar. İlkokul 5. sınıftan sonra kız çocukları gönderilmiyor. Elbirliğiyle çalışıyoruz. Tek sorun ekonomik olarak görülüyor?dedi.

Batman Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de, çocuklarını okutmanın ailelerinin görevleri olduğunu hatırlatarak, devletin bunun için tüm imkanlarını seferber ettiğini belirtti.

NTV-MSNBC

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber