Başhemşireliğe atamalarda, y. hemşire okulu mezunlarının öncelik hakkı var

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 11:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın sağlık bakanımızın affına sığınarak şu kanun maddesini hatırlatmak ve sormak istiyorum.

Kanun numarası: 6283
Resmi Gazete tarih: 2.3.1954 sayı:8647

Bu Kanunun 9'uncu öaddesinde şu hüküm yer almaktadır:

"Madde 9 - Lise veya hemşire okulu mezunu olup da Türkiye'nin veya yabancı bir memleketin yüksek hemşirelik okullarında tahsillerini tamamlıyanlar kabiliyetlerine göre, hemşire okulu öğretmeni, başhemşire ve idareci hemşire olurlar.
Bunlar hizmete ilk girdiklerinde hemşire olarak tayin olunurlar. Hastane veya sağlık kurumu başhemşiresi olabilmek için bir terfi süresince çalışarak ehliyetlerini ispat etmiş olmaları şarttır. Hastane başhemşireliklerine tayinde yüksek hemşire okulu mezunlarının rüçhan hakları vardır.
Bu maddeye göre yapılacak tayin ve terfilerde ve maaşların verilmesinde 3656 sayılı kanun esasları cari olur."

Hastanelerimizde yüksek hemşire sıkıntısı mı varda bu kanun maddesine uygun olmayarak, sağlık meslek lisesi mezunu hemşireler, ebe'ler başhemşire ve idareci hemşire olarak atanıyor yada vekalet ettirilmekteler.

Başka bir deyişle üniversite mezunu yüksek hemşireler gerçekten vasıfsız ve idarecilikten yoksun kişiler mi?

Ben ülkemizin gelişmesi muassır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesi için diyorumki: artık bu TORPİL denilen illete, DAYI denilen, memleket sorunlarından çok YEĞEN'i için mücadele veren çıkarcılara DUR... demeliyiz, DEMELİSİNİZ.

Artık ÇALIŞAN, KENDİNİ GELİŞTİREN ve özellikle HAK eden hemşirelerin idareci ve sorumlu olmaları gerektiğini düşünüyor saygılar sunuyorum.

Haber gönder yoluyla yazan: Hakan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber