Diyanet, neden KPSS puan üstünlüğüne değer vermiyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 11:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

22 Eyl 2006 İstanbul İl müftülüğü KPSS'siz eleman alıyor


Elazığ İl Müftülüğü 2005 yılı Eylül ayında ders ücretli geçici Fahri Kuran Kursu öğreticisi aldı. Alımlar esnasında sadece bir sınav yapıldı ve sınava girenlerin hepsi görev aldı.

KPSS veya İmam hatipli-İlahiyat fakültesi mezunu gibi ölçütlere bakılmadı.

İlgili personelin Haziran 2006'da görev süreleri bitmesi gerekirken Kasım 2005'de bu personelle sözleşme yapıldı. Görüştüğümüz yetkililer (il müftüsü dahil) bu personelin sözleşmesinin de 2006 Haziran da biteceğini söyleyip 2006 yılının Eylül ayında baştan yeni müracaatlar olacağını söylediler.

Ancak geçtiğimiz günlerde yeni alımların ne zaman olacağını söylediğimiz de geçen yıl alınanların sözleşmesinin devam ettiğini ve bunların yerlerinin dolu gözüktüğünü beyan ettiler. Sadece 6-7 yeni kadronun boş olduğunu ve bu kadrolar için Eylül ayının sonunda sınav yapılacağını söylediler.

Tüm kurumlar örneğin Milli Eğitim Bakanlığı sözleşmeli personeli alımını KPSS puan üstünlüğüne göre yaparken Diyanet İşleri Başkanlığının bu uygulamasının ne kadar kanuni olduğu ortadadır.

Ayrıca İlahiyat Fakültesi mezunu bayanlar dururken İmam Hatip mezunlarının ağırlıklı olarak alınmış olması da bence büyük haksızlıkdır.

Haber Gönder yoluyal yazan: Esma

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber