Türkiye, Rus uçağını düşürebilirdi

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, "Fazlasıyla endişeliyiz. Çünkü şurası kesin ki; Türkiye, hakları doğrultusunda karşılık vererek bu uçağı düşürebilirdi. Bu tam da bizim daha önceden uyardığımız bir konu"

Haber Giriş : 06 Ekim 2015 07:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye, Rus uçağını düşürebilirdi

Rusya'nın Türkiye hava sahasını ihlal etmesiyle ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İhlali "fazlasıyla endişe verici" olarak değerlendirdi.

Reuters'ın haberine göre; Kerry, Şili ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu'nun bu olayın ardından kendisini aradığını belirtti. Konuyu ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Beyaz Saray ulusal güvenlik danışmanı Susan Rice ile de ele aldıklarını ifade eden Kerry, "Fazlasıyla endişeliyiz. Çünkü şurası kesin ki; Türkiye, hakları doğrultusunda karşılık vererek bu uçağı düşürebilirdi. Bu tam da bizim daha önceden uyardığımız bir konu" dedi.


Aydın Hasan

Türkiye, cumartesi günkü hava sahası ihlalinin ardından Pazar günkü yeni konusunda da, Rusya'ya ikinci kez protesto notası verdi. Ankara, Rusya'nın büyükelçisine, sert ifadelerle "İstenmeyen olayların sebebi olursunuz" uyarısında bulundu.

Türkiye ile Rusya arasında Suriye krizi nedeniyle oluşan sorun boyutlanmaya devam ediyor. Dışişleri Bakanlığı, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla, cumartesi günü bir Rus savaş uçağının Suriye sınırında Türk hava sahasını ihlal ettiğini kamuoyuna duyurmuştu. Bu nedenle Rusya'nın Ankara Büyükelçisi, bakanlığa davet edilerek Türkiye'nin protesto notası iletilmişti.

Pazar günü Rus savaş uçaklarının ikinci bir ihlali daha tespit edildi.

Yaşanan bu gelişme nedeniyle Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, pazartesi günü ikinci kez Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Vekili, Rus Büyükelçiye, Pazar günkü taciz olayı için protesto notasını aktardı ve "Bu tavrınız sürerse istenmeyen olayların sebebi siz olursunuz" mesajını verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber