Çözüm Süreci'ne kamu düzeni rötuşu

7 Haziran beyannamesindeki çözüm sürecine ilişkin değerlendirmelerini 1 Kasım beyannamesine aynen aktaran Ak Parti, söz konusu bölüme "kamu düzeni ve özgürlük-güvenlik dengesi" vurgusunun yer aldığı sekiz paragraflık bir ekleme yaptı.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 06 Ekim 2015 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Çözüm Süreci'ne kamu düzeni rötuşu

ŞEBNEM HOŞGÖR

Beyannamede çözüm sürecine "dönemsel bir mesele" olarak bakmadığını ve kararlılıkla sürdüreceğini vurgulayan Ak Parti, çözüm sürecini güvence altına almak ve nihayete erdirmek için gereken tüm tedbirlerin alınacağını ifade etti.

Beyannamenin çözüm süreci bölümüne 7 Haziran beyannamesinden farklı olarak, "kamu düzeni ve özgürlük-güvenlik dengesi" vurgusunu içeren yeni bölüm eklendi. Bu bölümde şu ifadeler yer aldı:

'Geri adım yok'

"Çözüm sürecinin muhatabı ve sahibi millet, taşıyıcısı ise başta Ak Parti olmak üzere, ülkemizde huzur, istikrar ve barışı isteyen herkestir. Daha önceki süreçler gibi çözüm sürecini de sabote etmeye, akamete uğratmaya çalışan terör örgütü; kamu düzenini ortadan kaldırarak silahlı çatışmaya geri dönmüştür. Terör örgütü illegaliteye, şiddete ve baskıya yönelerek çözüm sürecine savaş ilan edilmiştir. 2013'de verdiği sözleri tutmayan, tam anlamıyla bir eylemsizlik yerine her türlü baskı, şiddet ve illegaliteye başvuran örgüt, Türkiye'yi terk etmemiş, 'silah bırakma' taahhüdüne direnç göstermiştir. Çözüm sürecini varlığına tehdit gören örgüt yeniden terör eylemlerine başlamıştır.

Ak Parti iktidarı ilk günkü ilkesel duruşunu ve siyasi pozisyonunu korumaktadır. Ancak terör örgütünün eylem ve sabotajları süreci sürdürülebilir olmaktan çıkarmıştır.

Halkın hakkını-hukukunu koruyabilmek için kamu düzenini tahkim ederek özgürlük-güvenlik dengesini kurmak mutlak gerekliliktir. Hükümet hukuk içinde yürüttüğü terörle mücadelede vatandaşın mağduriyet yaşamamasını, aksine vatandaşların temel haklarını garanti altına alacak bir kamu düzeninin tesis edilmesini amaçlamaktadır. Ak Parti reformlardan, hizmetlerden, yatırımlardan asla vazgeçmeyecek, geri adım atmayacaktır. Süreçte farklı sebeplerle oluşan güvenlik risklerini gidermek, bölge insanını ceberrut ve zalim örgütün baskısından korumak devletin öncelikli görevidir.

Çözüm sürecinin mimarı, yürütücüsü ve lokomotifi Ak Parti'dir. Ak Parti'nin güçlü olması sürecin neticeye ulaşması açısından önem taşımaktadır. Bu süreci sonuca ulaştırmak bizim için ahlaki, insani ve vicdani bir görevdir. Süreci bozan, zehirleyen, sabote eden yapılara rağmen özgürlük-güvenlik dengesini koruyarak hedeflerimize ulaşacağımıza inancımız tamdır. Kamu düzeni tesis edilinceye kadar terörle mücadelemize; hukuk ve kardeşlik tam anlamıyla tesis edilinceye kadar da çözüm süreci anlayışımızı korumaya devam edeceğiz." Ak Parti, 7 Haziran beyannamesinde yer alan, "İç güvenlik birimlerinin sivil gözetimi kapsamında Bağımsız Kolluk Denetim Mekanizması kurulmasını sağlayacağız" vaadine ise yeni beyannamesinde yer vermedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber