Kamu çalışanları, Meclis önünde hükümeti protesto etti

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 15:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emek Platformu'na üye kamu çalışanları, Gözden Geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı'nın 5, 6, 23 ve 4. maddenin 1.fıkrasına çekince koyan hükümeti Meclis önünde protesto etti.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK, KESK, Kamu-Sen gibi sendikaların oluşturduğu Emek Platformu'na üye kamu çalışanı yaklaşık 80 kişi öğle saatlerinde Meclis'in Dikmen Kapısı önünde toplandı. Eylemde, Meclis Genel Kurulu'nda görüşülecek olan Avrupa Sosyal Şartı'nın kamu çalışanlarına örgütlenme, toplu pazarlık gibi hakları tanıyan 5, 6, 23 ve 4.maddenin 1.fıkrasına çekince koyan hükümete tepki gösterildi.

Platform adına basın açıklaması yapan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, şart'ın bazı maddelerine konulan çekince ile demokrasi ve insan hakları mücadelesinin önüne engel çıkartılmak istendiğini savundu. Tombul, "Hükümete buradan çağrı yapıyoruz: İnsanca yaşamı çalışanlara, gençlere ve yaşlılara çok gören yaklaşımınızı gözden geçirin ve Gözden Geçirilmiş Avrupa Sosyal Şartı'na koyduğunuz çekinceleri kaldırın" diye seslendi.

"Mum dibine ampul memura ışık vermez", "Başbakan sözünü tut", "Uyum uyum uyuttunuz memuru unuttunuz" yazılı döviz açıp "Toplu sözleşme grev hakkımız" sloganı atan grup olaysız şekilde dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber