Başbakan Uşak'ta bitmeyen okulları açtı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Eylül 2006 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Uşak'ta açılışını yaptığı 17 tesis arasında bulunan iki okulun ek binasının, henüz inşaat halinde olduğu ortaya çıktı.

Başbakan Erdoğan 17 Eylül tarihinde bir dizi açılış ve ziyaretler için Uşak'a geldi. Erdoğan toplu açılış yöntemiyle tek merkezden butona basarak 9'u okul 17 tesisin açılışını yaptı. Yeni inşa edilen 7 eğitim yuvası öğretime başlarken, Gazi Mustafa Kemal İlköğretim ve Mehmetçik İlköğretim Okulları'nın henüz inşaat halinde olan yeni ek binaları da Erdoğan'a açtırıldı.

13 derslikli Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun yeni yapılan 12 derslikli ek binasının inşaat halinde olduğunu gören veliler tepki gösterdi.

Devlet tarafından yaptırılan ve 400 bin YTL'ye mal olan ek binanın okuldaki sorunu çözemediğini belirten Okul Aile Birliği Başkanı Tevfik Manisalı, ?Bina yapıldı diye tam gün eğitime geçildi. Ancak, inşaat tamamlanmadığı için çocuklar sıralarda 3'er kişi oturuyor. Sınıf mevcutları 55 kişiyi buldu. Okul mevcudu 1155 oldu. Geçen yıla oranla 2 kat arttı. Spor odası ve koridor olarak kullanılan bölümler bile sınıfa dönüştürüldü? dedi.

Okul Aile Birliği olarak Uşak Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurduklarını ifade eden Manisalı, şunları söyledi:

?Başvurular dikkate alınmadı. 800 kişiden imza toplayarak okulun ikili eğitime geçmesi için başvurduk. Milli Eğitim Müdürü Recep Düzgün'den ?Ben tükürdüğümü yalamam' cevabını aldık. Okulun birçok bölümünde henüz inşaatlar devam ederken okul bitmiş, inşaat tamamlanmış gibi bir de Başbakan Erdoğan'a açılışı yaptırıldı. Başbakan'ın, açılışını yaptığı okulun yolu, bahçesi ve eksik bölümleri olduğunu ve inşaatın devam ettiğini bildiğini sanmıyorum. Okul açılışının yapılmasına 2 gün kala ve inşaat devam ederken bize haber verildi. Biz de son anda Okul Aile Birliği olarak bir temizlik firması ile anlaşarak 2 bin YTL harcayıp okulun temizliğini yaptırdık.?

Öğrencilerin ders aralarında okul bahçesine döşenecek taş yığınlarının üzerinde oynadığını anlatan Manisalı, okul bahçesinde bile düzenleme yapılmadığını belirterek, şöyle dedi:

?Okullar açılalı 1 haftadan fazla olmasına rağmen hâlâ kimsenin ilgilendiği yok. Bahçeye atılan demir direkler ve eski basketbol potalarının üzerinde oynayan öğrenciler hergün bir yerlerini yaralıyor. Okul açılır açılmaz bu demirlerin üzerinden düşen bir öğrencimizin kolu 2 yerinden kırıldı. Herhangi bir önlem ve koruma yok. Okul bahçesinde ağzı rasgele kapatılmış rögar kapakları bulunuyor. Çocuklar oynarken buraya düşseler bunun hesabını kim verir düşünemiyorum.?

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın açılışını yaptığı Mehmetçik İlköğretim Okulu'nun 12 derslikli ek binasında da inşaat halen sürüyor. 1041 mevcutlu okulda öğrenciler inşaatın içinde iskelelerin altında oyun oynayıp tehlikelere davetiye çıkarırken, önlemin alınmadığı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber