Yaşam süresinin en düşük olduğu il sakinleri; İşsizlik öldürüyor

TÜİK verilerine göre yaşam süresinin en düşük olduğu ilin Kilis olarak açıklanması, kentte tartışma konusu haline geldi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2015 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yaşam süresinin en düşük olduğu il sakinleri; İşsizlik öldürüyor

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) yaptığı araştırmaya göre Kilis, 75 yaş ile Türkiye genelinde yaşam süresinin en düşük olduğu il ilan edildi. Kilis'i ise 75,6 yıl ile Van ve Ağrı ile 76,6 yıl ile Ardahan izliyor.

TÜİK verilerine göre, doğuşta beklenen yaşam süresinin en yüksek olduğu iller ise 80.5 yılla Tunceli ve Muğla olarak açıklandı.

İŞSİZLİK STRES YAPIYOR, STRES ÖMRÜ KISALTIYOR

TÜİK verilerine göre yaşam süresinin en düşük olduğu ilin Kilis olarak açıklanması, kentte tartışma konusu haline geldi. Aktürk Tıp Merkezi Başhekimi Opr. Dr. Şükrü Keçeci, Kilis'te iş sahasının az olduğunu ifade ederek, "Kilis çıkmaz bir sokak, ekonomik yönden tam gelişmiş değil, insanlar iş bulmakta zorlanıyor. Bizde bir müessese çalıştırıyoruz. Bunun farkındayız. İnsan, ekmek parası yönünden rahat olmaz ise tabii ki çok büyük boyutlarda sterse girer, stres insan ömrünü kısalmasında en başta gelen faktördür. İnşallah ileride Kilis ekonomik açıdan kalkındığı zaman, istihdam sağlandığı zaman, iş kapısı açıldığı zaman sermeye sahibi iş adamları Kilis'e gelerek yatırım yaparlar. Yaşam kalitesi yükseldiği zaman insan ömrü de uzayacaktır."

BESLENME ALIŞKANLIĞININ DA ETKİSİ VAR

Kilisli vatandaşlar ise kentte işsizliğin üst seviyede olduğunu ifade ederek, "Esnafın para kazanamadığı için strese giriyor. Ekonomik açıdan vatandaşlar sıkıntılı durumdalar. Sıkıntı çok olduğu için insanlar stresten dolayı erken ölüyor. Tabi yöresel yemeklerin çok yağlı yemeklerin ve hayvansal türü yemeklerin de etkisi olduğunu düşünüyoruz" diye konuştular.

MEHMET ALİ DAĞ

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber