Şahin: Ben denge tazminatı ile birlikte 3+3'ü savunmuştum

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, ATO Başkanı Aygün'ün Vakıflar Kanun Tasarısıyla ilgili sözleriyle ilgili "Sadece gülüyorum. Sayın Sinan Aygün ticaretin dışında herşeyle uğraşıyor. Böyle bir başkan Ankaralı esnafa layık değil" dedi.

ATO Başkanlığı gibi önemli bir konumda bulunan kişinin sorumlu davranmasının beklendiğini söyleyen Şahin, "Önce odasının mensubu ticaret erbabının sorunlarıyla ilgilenmesi gerekirken, bunun dışında herşeyle ilgileniyor. Dolayısıyla o tür tavırlarını, Sayın Başbakan ile ilgili geçenlerde ettiği sözleri son derece yadırgadığımı ifade etmek istiyorum. O makama hiç yakışmıyor, o kadar sırıtıyor ki... Ankaralı ticaret erbabı için son derece üzüntü duyuyorum, böyle bir başkan Ankaralı esnafa layık değil" dedi.

Şahin, memur maaş zamlarıyla ilgili olarak, "Sendikalar, ne verirseniz verin 'yetersiz' diyeceklerdir. önemli olan bizim dönemimizde kamu çalışanlarının alım gücünün düşürülmemiş olmasıdır" dedi.

Şahin, Bakanlar Kurulu'nda, "Memura 3+3 mü, 4+4 mü, yoksa hepsine 3+3 ve denge tazminatı mı verelim" konusunun tartışıldığını ancak daha çok oransal biz zammın yapılmasının benimsendiğini söyledi.

Bakan Şahin, "Ben doğrusu denge tazminatıyla birlikte 3+3'ün verilmesini daha doğru olacağını savunmuştum ama 4+4 çıktı" diye konuştu.

Yarın, Adalet Komisyonu'nda görüşülmesi beklenen Vakıflar Kanunu tasarısıyla ilgili bir başka soru üzerine Şahin, tasarının sadece cemaat vakıfları için değil, Türkiye'deki tüm vakıflar için hazırlandığını vurguladı.

Üzerinde 3 yıldır çalışılan tasarının yasalaşması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildiren Şahin, tasarının TBMM genel kuruluna gelmesi halinde hızla görüşülerek geçirilmeye çalışılacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber