AKP'den 'Askerlirk yan gelip yatma yeri değil' sözüne açıklık...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 11:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük tartışma yaratan, ?askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözüne, AKP'den ilginç bir açılım geldi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Ayalan, ?Başbakan, ?askerlik yan gelip yatma yeri değildir' derken, ?koyun güdüyorsanız kurdu göreceksiniz' demek istedi" dedi.

Ayalan, Haber Ajanda'ya yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan ve tartışma yaratan konuşma üslubu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

?ANANI AL GİT.... BABANIZ BİLE BÖYLE DAVRANIR

Şükrü Ayalan, Başbakan Erdoğan'ın ?ananı da al git" sözleriyle hatırlanan Mersin'de bir çiftçiyle diyaloğu için, ?Yüzlerce insanın içinden kendisine çiftçi diyen, çiftçi olmayan, birtakım anti sosyal kişilik özellikleri gösteren, daha önce bu tip gösterilerde bulunmuş bir insan çıkıyor. Sayın Başbakan, onun derdini dinlemek için yanına çağırmasına rağmen gelmiyor, çünkü amacı kameralara oynamak, şov yapmak. Başbakan da, ortalama bir Anadolu insanı ne yaparsa onu yapıyor, ?git' diyor. Babanız bile böyle davranır" ifadesini kullandı.

YAN GELİP YATMA YERİ DEĞİL DERKEN NE DEMEK İSTEDİ

Şükrü Ayalan, Başbakan Erdoğan'ın, ?Askerlik yan gelip yatma yeri değildir" sözüne de ilginç bir benzetmeyle açıklık getirdi. Ayalan şöyle dedi:

?Başbakan, ?şehitler gelmesin' denince bir ara durdu, sonra ?sevgili kardeşim, askerlik sanatı yan gelip yatma yeri değildir' dedi.Yani ?eğer askerlik yapıyorsanız bazı riskleri vardır, şehit olmak da bunlardan burudur. Koyun güdüyorsanız, kurdu göreceksiniz' demek istedi. Zaten konuşmasının devamında bunu da ifade etti. Buradan hareketle şehit ve şehadet kavramları ile ilgili bizi suistimal etmeye çalışanların bu kavramlara inanmadıklarını ve bu kavramlara uzak olduklarını görüyoruz. Bu kavramlara gelmiş geçmiş liderler içinde düşünce olarak en yakın kişi sayın Başbakandır.ö

DÜNYADA BİLİNEN ÜÇ İSİM: ATATÜRK, ÖZAL, ERDOĞAN

Ayalan, Başbakan Erdoğan'ın vatandaş arasındaki kişisel sempati oranının AKP'ye olan destekten yüksek olduğunu söyledi. Erdoğan'ın güvenilirliğinin yüzde 50-55, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın güvenilirlik oranının ise yüzde 3-5'lerde seyrettiğini kaydeden Ayalan, ?Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli liderlerinden biridir. Yurt dışına çıkın bakın, Ortadoğu'da, Avrupa'da, Kafkaslar'da siyasetle uğraşmayan on insan çevirin. Türkiye ile ilgili üç ismi söylemesini isteyin. Sayabilenler, ?Atatürk, Özal ve Recep Tayyip Erdoğan' diyeceklerdir. Hafızalarında başka isim yoktur" dedi.

Ayalan, son günlerdeki Kıbrıs'la ilgili tartışmalar konusunda baba-oğul Denktaşlar'a ve iç siyasetle ilgili olarak da Baykal'a yönelik sert suçlamalarda bulunarak şunları söyledi:

KIBRIS DENKTAŞLAR'IN GEÇİM KAYNAĞI

?Kıbrıs'ın rantını yiyen insanlar ve çevreler, ulusalcı kesilip ?vatan elden gidiyor' diye bağırıyorlar. Ki onların döneminde Kıbrıs'ta yaşayan nesil dinden imandan, mukaddes kavramlardan uzaklaştırılmış son derece ateist öz köklerinden uzak yetiştirilmiştir. Bu insanların şimdi ulusalcı, milliyetçi geçinmeleri, mukaddesatçı geçinmeleri acınacak bir durumdur. Bu sadece AKP'nin başarılarını kıskanmak, ortaya koyduğu performansı kötü göstermek girişiminden başka bir şey değildir. Müftü, Diyanet İşleri Başkanı araya girmiş falan, bunlar bize göre değil. Denktaşlar orada bir geçim kaynağı bulmuşlar. İktidarda olmanın getirdiği gücü kullanıp geçiniyorlar. Yani Kıbrıs'ın ekonomik kaynaklarını kendi isimleri için kullanıyorlar. Bundan da mevcut Başbakan rahatsızlık duymuş olacak ki, ?Denktaş'la birlikte yürümek istemiyorum' deyip, hükümeti bozmak istemiş. Bunun faturasını AKP'ye nasıl çıkarıyorlar.

BAYKAL HAYATINI YAŞIYOR

Deniz Baykal, hayatında hiçbir zaman doğruları söylememiş bir adamdır. Hep hizip başı olmakla övünmüş, ya da öyle anılmış bir insandır. Rakamlardan hiç anlamaz zaten. Hamaset yapmayı çok iyi biliyor. Ama ?şunu yapacağız, şunu yapabiliriz, önerimiz şudur' diye bir şey ortaya koymaz. Muhalefette bulunmaktan mutlu, sorumluluk almak istediğini sanmıyorum. Hayatını yaşıyor, sporunu yapıyor, geziyor. İktidara talip olan bir kişilik de arzetmiyor. Baykal'ın yaptığı, geriginlik yaratmak, fitne fücur cümlelerle yanlış hesaplar içinde olmaktan başka bir şey değil. ?(ANKA)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber