Başbakan'dan yeni yasama yılı mesajları...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan esti gürledi...

-Başbakan Erdoğan, Avrupa'da olduğu gibi TCK'nın 301'inci maddesinin de ihtiyaçtan kaynaklandığını ve içtihadın oluşması gerektiğini belirtirken, ?Ama eğer uygulamada suçu engellerken hakkı engeller sonuçlar ortaya çıkarsa bunda değişiklik yapılır kimse endişe duymasın. Somut önerilere açığız dedi.

-Erdoğan yeni yasama yılının ilk grup toplantısındaki diğer önemli mesajları da şöyle:

?-Kimsenin hakaret hakkı olamaz, siyasetçiye yapılınca ağır eleştiri, kendisine yapılınca kabul etmiyor. Çoklu standart. Bunun tanımı yapılmalı bir defa. Ağır eleştiriyse ağır eleştiri, eleştiriyse eleştiri. Siyasetçi bu ülkenin şamar oğlanı mı?

-(CHP'ye eleştiri): Türkiye'nin devletiyle milletiyle birlikte büyüdüğü süreçte korkuluklar üretenler bu özgüvenden mahrum olanlardır. Kimse lütfen Türkiye Cumhuriyeti'nin önüne yeni korkuluklar dikmesin.

-Bu ülkenin meselelerinin çözüm yeri TBMM'dir -Reformlar ardı ardına yapılmıştır yapılmaya devam etmektedir. Süreç, asla hız kesmeden heyecanını kaybetmeden devam etmektedir.

-(MHP'ye ve DYP'ye eleştiri): AB ile ilgili her türlü imzayı koyanlar bugün nasıl da kaçıyor, nasıl da AB karşıtı hava içinde. Bunlarla bu ülkede siyaset yapacaksın mümkün mü? Siyaset dürüstlük ister.

-(AB'ye): Biz ne gerekiyorsa onu yaptık. Hedef bu kriterleri yerine getirmekse biz zaten bunları yerine getiriyoruz. Bunu yerine getirirken muhataplarımız bizi anlamazsa biz bunun adını ?Ankara Kriterleri' koyar yolumuza devam ederiz.

-Akşamdan sabaha yasa değişikliği olmaz, zaman ister. Bakınız hala buna adapte olmayan birçok insan, zihniyet var. Olacaktır da ama zaman onların bu zihniyet değişimini sağlayacaktır. Onun için sabırlı olmak lazım

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber