Türkiye Kamu-Sen'in protestosuna biber gazı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu'nun memur maaş zammına ilişkin kararını protesto eden Türkiye Kamu-Sen üyeleri, AK Parti Genel Merkezine siyah çelenk bıraktı. Protesto eylemi sırasında polisle memurlar arasında arbede çıkarken, polis memurlara biber gazı sıktı.

AK Parti Genel Merkez binasının her iki yanında, polis panzerleri ve çevik kuvvet ekiplerinin oluşturduğu güvenlik barikatının önünde toplanan konfederasyon üyeleri, sloganlar attılar.

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlanma Sekreteri İsmail Karadavut, AK Partinin tek başına iktidar olmasını istikrar açısından önemli bulduklarını, ancak yıllar içinde ülkenin kötüye gittiğini gördüklerini, memurun gerçekte zam almadığını ve açlık sınırına geldiğini söyledi.

Karadavut, masada pazarlık döneminin bittiğini belirterek, "Bundan sonra sokaklarda hakkımızı arayacağız" dedi.

Karadavut ve bazı parti yöneticilerine siyah çelenki AK Parti Genel Merkezine bırakmaları için başta izin verilmemesi üzerine memurlarla polisler arasında arbede yaşandı. Bu sırada polis, memurlara biber gazı sıktı.

Bir sürelik bekleyişin ardından Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş ve bazı yöneticilerin barikatı geçmesine izin verildi. Yokuş ve beraberindekiler siyah çelenki, parti genel merkez bahçesinin köşesine bırakmasının ardından grup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber