MEB'den Yönetici Atamalarına İlişkin İkinci Genelge

Milli Eğitim Bakanlığı 18 Eylül tarihinde yayımladığı genelgede, 24.08.2006 tarihinden önce ayrılma ve başlama durumuna gelmiş her türlü atama ve yer değiştirme işlemlerinin, ilgililerin yazılı istekleri de dikkate alınarak valiliklerin takdir yetkisiyle sonuçlandırılabileceğini belirtmişti. Bakanlık bugün ikinci bir genelge yayımlayarak, söz konusu genelgenin yanlış yorumlanarak resen ayırma ve başlama işlemlerinin tesis edildiğini vurgulamıştır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

T.C.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Personel Genel Müdürlüğü

26/09/2006

GENELGE
2006/82

İlgi a) Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği
b) 18/09/2006 tarihli ve 2006/80 sayılı genelge

İlgi (b) genelge ile eğitim kurumu yöneticilerinin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin açıklama yapılırken; ilgi (b) genelgenin yayımlandığı tarihten önce işlemleri tamamlanmış olan, ayrılma ve başlama durumuna gelmiş her türlü atama ve yer değiştirme işlemleri ilgililerin yazılı istekleri de dikakte alınarak valiliklerin takdir yetkisiyle sonuçlandırılacaktır denilmiştir.

Ancak alınan geri bildirimlerden, bu talimatın farklı ya da ilgililerin isteklerine bakılmaksızın resen uygulandığı duyumları alınmıştır.

Bu nedenle, ilgi (a) yönetmelik kapsamında yapılan ve ilgi (b) genelgede de belirtildiği üzere bütün işlemleri tamamlanmış olup ayrılma ve başlama durumuna gelmiş yöneticilerin, yazılı olarak başvurmaları halinde ayrılma ve başlama işlemleri tamamlanacak, resen ayrılma ya da başlama işlemi yapılmayarak ayrılma ya da başlama isteğinde bulunmayanların bu atama işlemleri iptal edilecektir.

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Prof. Dr. Necat BİRİNCİ
Bakan a.
Müsteşar

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber