56 belediye başkanının yargılandığı dava ileri bir tarihe ertelendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2006 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Roj TV'nin kapatılmaması için Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'e mektup gönderen ve aralarında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in de bulunduğu Demokratik Toplum Partili (DTP) 56 belediye başkanının yargılandığı davada duruşma 21 Kasım'a ertelendi.

Sabah saatlerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı binasında biraraya gelen 45 DTP'li Belediye Başkanı daha sonra topluca yürüyerek adliye binasına gelmişti. Çok sayıda yabancı basın mensubu Danimarka'nın Büyükelçiliği Müsteşarı Soren Yakopsen'in izlediği duruşmaya, 56 DTP'li başkandan 11'i mazeret bildirerek katılmadı. Duruşma sanıklar tek tek savunma yaparak mektubun içeriğine katıldıklarını söyledi. Duruşma salonunda Osman Baydemir, yargılanmalarının vahim olduğunu belirterek, "Bir mektup yazdık, hayatımız değişti. Mektup 405 kelimeden oluşuyor. Her bir kelimeye 2 yıl ceza isteniyor. Bugün yargılanmamız çok vahimdir" dedi.

Avukatlar ise davanın reddine karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti mazeret bildirerek duruşmaya gelmeyen belediye başkanlarının dinlenmesine karar vererek duruşmayı 21 Kasım tarihine erteledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, adliye çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hukuki temelden yoksun bir konu olduğunu belirten Baydemir, "Savunmamızın ana içeriğinde toplu bir ifade verdik. Yargılamanın devam etmesi nedeniyle bir açıklamada bulunmayacağız. Bugün duruşmaya katılan bütün Belediye Başkanı arkadaşlarıma öncelikli olarak ortak bir savunma yaptık. Savunmanın ana ekseninde de göndermiş olduğumuz mektubun içeriğine sahip çıkıyoruz. Her şeyden önce bu mektubun düşünce, ifade etme özgürlüğü temelinde değerlendirilmesini bekliyoruz. İddianamenin hazırlanmış olmasına demokratik hukuk devleti reformları arasında fevkalade üzücüdür. Bugün ülkemiz açısından da düşünceyi ifade etme özgürlüğünün hangi aşamada olduğumuzun göstergesidir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber