Memurun umudu Meclis'e kaldı

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2007 maaş zammını beğenmeyen ve eyleme hazırlanan memurlar umudunu Meclis'e bağladı. Sendika temsilcileri, ?Kasımda başlayacak bütçe görüşmeleri sırasında etkili eylemlerle hükümetin kararını değiştirme şansımız var? dedi

Hükümetin 2007 yılında düşük maaş alan memura yüzde 4+4, yüksek maaş alan memura ise yüzde 3+3 oranında zam yapılacağını açıklaması, memur örgütlerinin tepkisini çekti. Zammı beğenmeyen, sendikalar, eyleme hazırlanıyor.

SÜREÇ HENÜZ BİTMEDİ Kasım ayında Meclis'te başlayacak 2007 bütçesi görüşmeleri sırasında eylem yapmayı planladıklarını söyleyen KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, ?Süreç henüz bitmedi. Açıklanan zam oranları hükümetin öngörüsüdür. Bütçeyle birlikte yasallaşıyor. Diğer konfederasyonlarla birlikte etkili iş bırakmak eylemeleri yaparsak, hükümetin kararını değiştirebiliriz. Bu komik rakamları Meclis'te değiştirme şansımız var? dedi. Tombul, Türkiye Kamu-Sen ve Memur- Sen'le görüşeceklerini ve ?birlikte eylem yapma' çağrısında bulunacaklarını kaydetti.

SEÇİME KADAR EYLEM VAR Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş da, eylem sürecisini başlattıklarını belirterek, ?Ak Parti Genel Merkezi'ne bugün (dün) siyah çelenk bırakarak eylem sürecini başlattık. Genel seçimlere kadar eylemlerimiz sürecek? diye konuştu. KESK'in birlikte eylem yapma çağrısına ise sıcak baktıklanını ifade eden Yokuş, şöyle devam etti: ?Üretimden gelen gücümüzü birlikte kullanabiliriz. Memur lehine yapılacak her konuda ortak davranabiliriz.? Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da tüm yurtta bölge toplantıları düzenleyeceklerini belirterek, ?Toplu görüşmede sosyal ve idari konularında sağlanan başarılar ile mali konulardaki olumsuzlukları kamuoyuna anlatacağız? dedi.

814 YTL'lik maaş tartışması

Adalet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Cemil Çicek, yapılacak yüzde 4+4'lük zamla, halen 748 YTL olan en düşük memur maaşının 1 Ocak 2007'de 814 YTL'ye, 1 Temmuz'da da 847 YTL'ye çıkacağını bildirmişti. Maliye Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre, bu hesaplamada, bu yılın birinci ve ikinci altı aylık dönemine ilişkin yüzde 2,32'lik enflasyon farkı da yer aldı. Bu arada, memur sendikalarının temsilcileri, açıklanan rakamlara itiraz etti. Kamu-Sen Genel Sekreteri Fahrettin Yokuş, Bakan Çicek'in açıkladığı en düşük memur maaşının evli ve iki çocuklu, aile yardımı alan bir memuru kapsadığına işaret ederek, ?Yaklaşık 2 milyon memur var. Bunun 1 milyonu aile yardımı alıyor. Oysa, 750 bin memurun eşi çalışıyor. 250 bin civarında ise bekar memur var. Yani 1 milyon memur aile yardımı almıyor? dedi. İşe yeni başlayan bekar bir memurun halen 648 YTL maaş aldığını ifade eden Yokuş, şunları söyledi: ?Bu ücret yüzde 2.32'lik enflasyon farkıyla 663 YTL'ye çıkacak. Buna göre, en düşük memur maaşı 2007'de yapılacak yüzde 4+4'lük zamla ocakta 680 YTL'ye, temmuzda ise 717 YTL'ye yükselecek.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber