Sosyal Güvenlik Kurumu'na DPT'den yönetici atanıyor

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet, SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'nı tek çatıda toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu'nu yönetmek üzere DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir'i seçti

SOSYAL Güvenlik Reformu'nun çatı örgütü olması öngörülen ve SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'nı bünyesinde toplayacak olan Sosyal Güvenlik Kurumu'na atanacak başkan konusunda hükümet kararını verdi. Hükümet, DPT Müsteşar Yardımcısı Birol Aydemir'in atanmasına ilişkin kararnameyi imzaya açtı. Kararnamenin imzaların tamamlanmasının ardından süratle Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmesi bekleniyor. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'nı bünyesinde toplayarak Çatı Kurum olan Sosyal Güvenlik Kurumu'nun başkanlığı, reformu hazırlayan kişi olan Tuncay Teksöz'ün istifasıyla boşalmıştı.

BAĞIMSIZLIK SORUNU

Teksöz'ün istifasında yeni oluşturulan kurumun bağımsızlığıyla ilgili bakanlık bürokrasisiyle yaşadığı sorunların etkili olduğu belirtilmişti. Yetkililer sosyal güvenlik reformunun 2007 yılı itibariyle uygulamaya geçeceğini belirtirken, bu nedenle kurum başkanlığına kısa süre içinde atama yapılmasına çalışıldığını kaydetti.

1986'dan bu yana DPT'de çalışan Birol Aydemir'in adı, Mehmet Şimşek'le birlikte Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı için düşünülmüştü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber