LES'e başvuruda son gün

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Eylül 2006 09:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2006-Aralık dönemi Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (LES) başvuru süresi bugün mesai saati bitiminde sona erecek.

LES'e en az lisans diplomasına sahip olanlar ile sınavın yapıldığı tarihten itibaren bir yıl içinde bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar girebilecek. Yabancı uyruklu öğrenciler de LES'e katılabilecek.

Başvurular üniversite rektörlüklerinde oluşturulan bürolar tarafından yürütülecek. Sınava başvurmak isteyen adaylardan bir lisans programından mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerinden, mezun adaylar ise istedikleri üniversiteden 2 YTL karşılığında başvuru evrakını alabilecekler.

Adaylar, sınav ücreti olarak bankaya 45 YTL yatıracaklar. Adaylar, kurallara uygun olarak doldurdukları başvuru belgelerini, sınav ücretini yatırdıklarını gösteren banka dekontuyla birlikte en geç bugün mesai saati bitimine kadar, mezun olabilecek durumda bulunanlar kendi üniversitelerine, mezun olanlar ise istedikleri üniversiteye onaylatarak teslim edecekler. Başvuru belgeleri teslim edilirken 2 YTL olan başvuru hizmet ücreti de adaylar tarafından ödenecek. 2006-Aralık dönemi LES, 3 Aralık 2006'da yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber