Başkent'te pasaport çilesi

BAŞKENT'te pasaport alabilmek veya işlem yaptırmak isteyen vatandaşlar, ulaşım çilesi çektiklerini dile getirdiler. Daha önce Yenimahalle ilçesindeki Pasaport Dairesi'nde hallettikleri işlemlerin Gölbaşı'na taşınması nedeniyle ulaşım sıkıntısı yaşadıklarını belirttiler.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 14 Ekim 2015 13:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başkent'te pasaport çilesi

Özel aracı olmayan ve toplu taşıma aracını kullanarak pasaport işlemi yaptırmak isteyen vatandaşlar, önce Ankara'nın Gölbaşı ilçesine otobüs veya dolmuşla 28 kilometre gitmek durumunda kaldıklarını belirttiler.

Vatandaşlar, Haymana ilçesi yol ayrımında inip, bu kez 5 kilometre uzaklıktaki emniyet genel müdürlüğü Pasaport Dairesi Başkanlığı'na ulaşabilmek için otobüs ve dolmuş olmaması nedeniyle 20 TL taksi parası vermek zorunda kaldıklarını dile getirdiler.

Taksi ücreti vermekte zorlanan vatandaşların ise otostop çekerek veya 5 kilometre yolu yürümek durumunda kaldıkları öne sürüldü.

Bu durumdan yakınan vatandaşlar, sıkıntılarını şöyle dile getirdiler:

"Daha önceden pasaport işlemlerimizi Yenimahalle ilçesinde bulunan Pasaport Dairesi'nde kolayca yaptırabiliyorduk. Şimdi bu işlemler Gölbaşı ilçesine taşınmış. Otobüs veya dolmuşla 28 kilometre uzaklıktaki Gölbaşı ilçesine gitmek için Haymana ilçesi yol ayrımında iniyoruz. Burada Pasaport Dairesi Başkanlığı'na ulaşabilmek için ne dolmuş, ne de servis aracı bulunuyor. Yoldan geçen araçlara otostop çekeceksiniz, veya yaklaşık 5 kilometre yaya olarak ulaşacaksınız. Bu mesafe için taksi 20 TL yazıyor. Binlerce vatandaş bu sıkıntıyı her gün yaşıyor. Dar gelirli vatandaşlar pasaport alabilmek için ulaşım çilesi çekiyorlar. Bu duruma yetkililerin çözüm getirmesini istiyoruz".

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber