İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

4/B Personeli Alımında Güzel Bir Uygulama

Kamu kurumlarında sadece memur istihdamı yapılmamaktadır. Bazı kamu kurumları 657 sayılı Kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli personel istihdam edebilme yoluna da başvurabilmektedir. Bu halde, alımlardaki usul ve esası belirleyen bir düzenleme bulunmamaktadır. Diğer yandan, geçen yıl Kamu Görevlileri Etik Kurulu, Başbakanlığa bir yazı yazarak 4/B statüsüne tabi personel alımında; saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme ilkelerine uygun bir değişiklik yapılmasını istemiştir. Henüz bir düzenleme yapılmadı ama Emekli Sandığı bugün yayımladığı ilanda KPSS sıralamasını esas alacağını belirterek, güzel bir uygulamanın öncüsü oldu.

Haber Giriş : 27 Eylül 2006 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emekli Sandığınca 27 eylül 2006 atrihli Resmi Gazetede yayımlanan ilanda, 4/B statüsünde personel istihdam edileceği belirtilmiştir. İlanda; Sosyal Çalışmacı, Psikolog, Fizyoterapist ve Diyetisyenlerin yerleştirilmelerinin lisans mezuniyetlerine göre aldıkları KPSSP3 puanlarına göre; Hemşire, Sağlık Memuru ve Sağlık Teknisyeni (Röntgen) için ise Sağlık Meslek Lisesi öğrenimlerine göre aldıkları KPSSP94 puanlarının esas alınacağı belirtilmiştir.

İlanda ayrıca yerleştirme işleminin en yüksek puandan başlamak üzere yapılacağı açık olarak yer almıştır. Emekli Sandığını, 4/B'li istihdamında etik ilkelere değer verdiği için kutluyoruz.

İlanı görmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber