MHP'li Kalaycı: 2016 yılında 120 bin öğretmen atayacağız

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Rampalı Çarşı esnafını ziyaret etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2015 14:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MHP'li Kalaycı: 2016 yılında 120 bin öğretmen atayacağız

Yaklaşan 1 Kasım seçimleri öncesi çalışmalarına devam eden MHP Konya 1. sıra milletvekili adayı Mustafa Kalaycı, Meram İlçe Başkanı İbrahim Ay ve beraberindeki partililer Rampalı Çarşı esnafını ziyaret ederek destek istedi. Buradaki ziyaretinin ardından MHP Meram İlçe Teşkilatının Zafer Meydanına kurduğu stantta konuşan Mustafa Kalaycı, partisinin iktidarında 2016 yılında 120 bin öğretmen atayacaklarını vaat etti. Kalaycı şöyle konuştu:

"Ülkemizin geleceği, geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimiz, öğrencilerimiz MHP olarak önem verdiğimiz bir kesim. Öncelikle eğitimde yapısal bir reform gerçekleştireceğiz. Özellikle gençlerimizin öğrenimini tamamladıktan sonra işine girebilmelerini sağlayacak sanayi ve eğitim sistemi arasında güçlü bağ kuracak bir eğitim sistemini inşallah gerçekleştireceğiz. İşsizlik diploması veren yapıdan işsizleri kurtaracağız. Başta üniversiteye girişte sınavı kaldıracağız. Eğitim sistemimizde yine öğretmenlerimize bugüne kadar hor görülen ezilen öğretmenlerimize gerekli desteği vereceğiz. Hem özlük hakları itibarıyla hem de emeklilik hakları itibariyle hak ettikleri ek göstergeyi yani 3 bin 600 ek göstergeyi öğretmenlerimize vereceğiz. Öğretmenlerimizin geçim sıkıntısı içerisinde olmalarından da çok rahatsız olduğumuzu da burada ifade etmek istiyorum. Öğretmenlerimiz MHP iktidarında baş tacı olacak. Öğrencilerimize yönelik olarak da yine desteklerimiz var. Yüksek öğrenimdeki gençlerimize başarılı olmak kaydıyla 10 bin liraya kadar yüksek öğrenim desteği vereceğiz, yüksek öğrenim kuponu vereceğiz. Yine gençlerimizle ilgili yaşanan sorunlarla ilgili özellikle tahsilini bitirmiş gençlerimizi genel sağlık sigortası primi borçları çıkartılıyor. Genel sağlık sigortası borçlarını sileceğiz, ailelerinin sigortasından yararlanmaya devam edecekler. Eğitim sistemimizle ilgili atanamayan öğretmenlerin yıllardır çektikleri bu sıkıntıya, bu soruna, bu çileye son vereceğiz. Kademeli olarak öğretmenlerimizi ve öğretmen adaylarımızı ihtiyaç olan okullardaki, yapacağımız eğitim reformu çerçevesinde sınıflarda öğrenci sayısını düşüreceğimiz için derslik sayısını arttıracağımız için atanamayan öğretmenleri atamak suretiyle gidereceğiz. Tümüyle dört yılda tüm atanamayan öğretmenlerin atamasını gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda 2016 yılında Şubat ayında 40 bin, toplamda 120 bin öğretmen adayını atamayı vadediyoruz. İnşallah kalan öğretmenlerin atamalarını da diğer yıllarda gerçekleştireceğiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber