EPDK'dan ATO başkanı Aygün'e tazminat davası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2006 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), kurum ve kurul başkanı hakkında ?küçük düşürücü? ve ?manevi şahsiyete saldırı? niteliğinde ifadeler kullandığı iddia edilen Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün hakkında 50 bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Alınan bilgiye göre, EPDK avukatları tarafından mahkemeye sunulan dava dilekçesinde, Aygün'ün, 20, 21 ve 22 Ağustos 2006 tarihlerinde çeşitli basın kuruluşlarında yer alan açıklamalarında kurum ve kurulun başkanı hakkında ?ağır isnatlarda? bulunduğu ileri sürüldü.

Dilekçede, Aygün'ün açıklamalarında, ?Ulusal Marker'a geçilme sürecinin kasıtlı olarak uzatıldığı, ihalelerin iptal edildiği, ayak sürümelerle ihalelerin geciktirildiği ve böylece kaçakçılığın devam etmesine imkan tanındığı, kaçakçılıkla yeterince mücadele edilememesinin arkasında ağır bir ihmalin yattığı ve bu sebeple vergi kaybına yol açıldığı? şeklinde ifadelere yer verdiği kaydedildi.

?EPDK tarafından gerçekleştirilen Ulusal Marker İhalesinin hiçbir aşamasında ihale sürecinin kasıtlı olarak uzatılması, ihalelerin iptal edilmesi, ayak sürümelerle ihalenin geciktirilmesi gibi durumların söz konusu olmadığı? savunulan dilekçede, kurumun, Ulusal Marker uygulaması konusunda üzerine düşen tüm yükümlülükleri yerine getirdiği ve sonuca ulaştığı ileri sürüldü.

Aygün'ün ifadelerinin hiç bir eleştiri sınırları içinde değerlendirilemeyeceği öne sürülen dilekçede, şunlar kaydedildi:

?Kurumun temsil ve karar organı kuruldur. Dava konusu basın açıklamalarında EPDK'nın kişilik hakları zarara uğratılmış, onuru kırıcı söz ve deyimlerle kurum ve kurulun manevi şahsiyeti rencide edilmiştir. Gerçek dışı ve kasıtlı ithamlarla, kurum ve kurula karşı güvensizlik duyguları yaratılmış ve hiç bir maddi karşılık ile giderilemeyecek boyuttaki üzüntülere sebep olmuştur.?

Dilekçede, uğranıldığı iddia edilen zararın telafisi için ATO Başkanı Aygün'den, yasal faiziyle birlikte 50 bin YTL manevi tazminat talep edildi.

Ayrıca, verilecek hükmün, masrafları Sinan Aygün tarafından karşılanmak üzere tirajı yüksek günlük gazetelerden birinde yayınlanması da istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber