MB'den 'kart yerine kredi kullanın' önerisi

Haber Giriş : 28 Eylül 2006 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kredi kartlarının faizi tüketici kredilerine göre daha yüksek

Merkez Bankası, kısa vadeli kredi gereksinimi olan tüketicileri, kredi kartı yerine faizi daha uygun olan tüketici kredileri kullanmaları yönünde uyardı.

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, bankaların, teminatın zayıf olması, yüksek kredi riski ve öngörülemeyen likidite çıkışları nedeniyle likidite riski taşıyan kredi kartı faiz oranlarını, bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlediğine dikkat çekildi.

Açıklamada, ''Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır'' ifadesi kullanıldı.

Merkez Bankası, 2 ekim 2006'dan geçerli olmak üzere, kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranını Yeni Türk Lirası için yüzde 5,70, ABD doları için yüzde 2,66 ve euro için yüzde 2,50 olarak belirlemişti. Aylık azami gecikme faizi oranı ise Yeni Türk Lirası için yüzde 6.29, ABD doları için yüzde 2.93 ve euro için ise yüzde 3.05 olarak uygulanacak.

cnntürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber