'Akıllı telefonla ihbar' dönemi 1 ilde daha uygulamaya girdi

İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen uygulama kapsamında vatandaşlar, ihbarlarını akıllı telefonlarındaki yazışma programları üzerinden, görsel unsurlar da ekleyerek yapabilecekler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2015 16:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Akıllı telefonla ihbar' dönemi 1 ilde daha uygulamaya girdi

Sakarya'da yeni başlayan uygulamayla, vatandaşların akıllı telefonlarındaki mesaj programları üzerinden polise ihbarda bulunabileceği bildirildi.

İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların acil durumlardaki ihbar ve yardım taleplerini iletebilmeleri için 155 polis imdat telefonları, telsiz sistemleri, elektronik posta ve kısa mesaj yoluyla hizmet verildiği hatırlatıldı.

Gelişen teknolojiyle akıllı telefonlarda kullanılan mesajlaşma platformlarından ihbar amaçlı da faydalanılmasının hedeflendiği kaydedilen açıklamada, "Kamu görevlileri ve vatandaşlar, günlük hayatlarında karşılaşmış oldukları olayları, haber ve bilgileri, görsel veya yazılı olarak telefonlardaki programlar aracılığıyla polise iletebilecek. Bu şekilde daha geniş katılımlı bir ihbar mekanizması oluşturularak, suç ve suçlularla mücadeleye önemli ölçüde katkı sağlanacak" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Valilik makamı oluruyla, "0552 155 00 54" numaralı çağrı hattının mesajlaşma platformları üzerinden vatandaşlara hizmet vermeye başladığı aktarılarak, şunlar kaydedildi:

"Mesajlaşma platformları yoluyla yapılan ihbarlarda, ihbara konu olayın video veya fotoğraf olarak yer ve zaman bilgisiyle iletilmesi durumunda, ilgili birim en kısa sürede olay mahalline sevk edilebilecek. Başlatılan bu uygulamayla, vatandaşlarımızın bizzat tanık oldukları olaylarda polisiye hizmetlerimize desteği hedeflenmiştir. Mesajlaşma platformları üzerinden yapılacak şikayet ve ihbarlarda, ihbarı yapanın kimliği gizli kalacak, gönderilen bilgiler kayıt altına alınmayacak ve anlık ihbar olarak değerlendirildikten sonra silinecektir. Şikayet ve ihbar mekanizmasını amacına aykırı ve usulsüz olarak kullananlar hakkında gerekli cezai işlemler uygulanacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber